Fire nye år med matservering på LBAS

Levanger kommune inngår en fireårskontrakt med Leva-Fro om drift av kjøkkenet på Levanger bo- og aktivitetssenter (LBAS).

Egil Lutdal (f.v.), Anita Ravlo Sand, Marith Bye og Nina Bakken Bye i kantina på LBAS, hvor det nå er vedtatt videreføring av kjøkkendrift og servering.

Avtalen ble signert av daglig leder for Leva-Fro, Rune Lyngen, og ordfører i Levanger, Anita Ravlo Sand, mandag 11. mars.
— Vi er veldig glade for at vi nå får på plass denne avtalen slik at serveringstilbudet kan fortsette her på LBAS. Vi vet hvor mye det betyr for beboere og andre besøkende som har kantina her som en viktig møteplass i hverdagen, sa Ravlo Sand under signeringsmøtet. 

Flytter hovedkjøkkenet 
Det er satt av 1 millioner kroner til kjøkkendrifta i kommunens budsjett, fordelt på fire år. Avtalen gjelder fra 1. april, men kjøkkenet vil være fullt operativt noe senere. Avdelingen bemannes mandag til fredag i ordinær åpningstid. 
— Hovedkjøkkenet til Leva-Fro flyttes nå hit. Her får vi en større og bedre arena for kvalifisering til arbeidslivet ved at kjøkkenet er bedre lagt til rette for å stå skulder til skulder for opplæring. Vi viderefører dagens tilbud for våre kunder og beboerne her på huset vil ikke oppleve noen stor endring fra tidligere drift, sier Lyngen. 

Det legges også opp til et samarbeid med det nye storkjøkkenet på Skogn og frivilligheten på huset. 
— Vi ønsker å produsere noe varmmat her, for å supplere storkjøkkenet på Skogn. Tanken er at man kan bestille seg middag, enten fra oss eller få det med bringetjeneste fra Skogn, avhengig av kapasiteten på vårt kjøkken, legger han til. 

Betyr veldig mye 
Marith Bye og Egil Lutdal representerer hhv. samarbeidsutvalget og venneforeningen i LBAS, og Pensjonistforbundet Levanger og Frol. De gleder seg over at over tjue lag og foreninger nå kan fortsette å møtes på huset. 
— Dette er en veldig gledelig nyhet for oss. Kjøkkenet og kantina her på LBAS har alltid vært et populært tilbud. Nå kan vi fortsette å møtes for å spise middag og drikke kaffe her, og det betyr mye for mange, sier Bye. 

Varaordfører Nina Bakken Bye skryter av frivillighetens innsats for å opprettholde tilbudet.
— All ære til frivilligheten og ikke minst kommunen som løste oppdraget raskt og fant en god løsning med Leva-Fro, sier Bakken Bye.

Rune Lyngen (t.v.), Marith Bye og Håvard Heistad foran inngangen til LBAS.Bak fra venstre: Rune Lungen, Egil Lutdal, John-Erik Sporild og Håvard Heistad. Foran: Anita Ravlo Sand, Marith Bye og Nina Bakken Bye.