Utvider helsetilbudet for ungdom

Tettere samarbeid mellom tjenestene i kommunen skal styrke helsetilbud for ungdom mellom 13 og 25 år i Levanger.  

Helmer Engen (f.v.), Rannveig Lingen Hegdal, Elin Lunde Pettersen, Torill Hallberget og Berit Nøvik er tilgjengelig for ungdom på Rådhuset i Levanger.

«Helsestasjon for ungdom» er et gratis helsetilbud for ungdom mellom 13-25 år som oppholder seg i Levanger kommune.  
− Vi har åpent etter skoletid mandag og onsdag på Rådhuset i Levanger sentrum. Ungdommene trenger ikke å bestille time, de møter bare opp innenfor åpningstiden, forteller helsesykepleier Rannveig Lingen Hegdal.   
 

Tverrfaglig helseteam 
Dette er en kommunal tjeneste som kommer i tillegg til skolehelsetjenesten, som er fysisk til stede ute på ungdomsskoler og videregående skoler i Levanger, og helsestasjon for barn mellom 0 til 5 år.  
På Rådhuset er helsesykepleierne samlokalisert med tilbudet «Rask psykisk helsehjelp». Nå skal de jobbe enda tettere sammen for å imøtekomme et økende behov for mer psykisk helsehjelp.  
− På Helsestasjon for ungdom jobber vi allerede tverrfaglig med roller som jordmor, lege og helsesykepleiere. Nå styrker vi satsingen ved å inkludere psykiatrisk sykepleier som en del av tilbudet, forteller helsesykepleier Elin Lunde Pettersen. 
 

− Alle er velkommen 
Behovet for psykisk helsehjelp blant ungdom har vært jevnt høyt over lengre tid. Det gjelder både i grunnskolen, videregående skole, og ved høgskoler og universiteter. Levanger kommune samarbeider også med studentrådgivere på Nord Universitet når det gjelder studenthelse. Alle tjenester er gratis lavterskeltilbud som er åpen for alle. 
− Alle skoleelever, studenter og lærlinger er velkommen til oss. Uavhengig av bosted, skole- og arbeidssituasjon. Er du usikker på hvor du skal henvende deg, ikke nøl med å ta kontakt, så loser vi deg eventuelt videre til riktig tjeneste. Det viktigste budskapet er at alle skal vite at noen er her for deg, uansett utfordring og problem, sier psykiatrisk sykepleier, Helmer Engen. 
 

FAKTA
Rask psykisk helsehjelp holder til på Rådhuset i Levanger sentrum og har åpent mandag til fredag fra kl.08-15.30. Tilbudet er gratis og krever ikke timebestilling. 

Helsestasjon for ungdom holder til på Rådhuset i Levanger sentrum og har åpent mandag og onsdag på Rådhuset i Levanger sentrum kl.14.30-16.30. Tilbudet er gratis og krever ikke timebestilling.   

Telefonnummer til tjenester for barn og unge i Levanger kommune 

  • Helsestasjon for ungdom: 910 03 619 
  • Rask psykisk helsehjelp: 916 39 320 

 

Les sak i Innherred og iLevanger