Grete Synnøve (54) er ny kommunalsjef i Levanger

Grete Synnøve Jacobsen er ansatt som kommunalsjef for helse og oppvekst i Levanger kommune.

Grete Synnøve Jacobsen har tidligere jobbet som kommunalsjef for oppvekst og forebygging i Tjeldsund kommune. Privat.

54-åringen kommer fra stillingen som assisterende kommunedirektør i Tjeldsund kommune. 
— Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på denne utfordringen. Det er et stort og spennende lederoppdrag, og en nyopprettet stilling som jeg kan være med og forme selv. Helse og oppvekst favner hele livsløpet til menneskene under ett fagområde, og det tror jeg er en fremtidsrettet strategi fra kommuneledelsen, blant annet på grunn av demografiutviklingen vi ser i distriktene, sier Jacobsen. 

Kommer flyttende
Tjeldsund kommunen ligger rett ved Lavangsfjorden, 35 kilometer fra Harstad og har i overkant av 4300 innbyggere. Jacobsen bor for tiden i Harstad, men vil flytte til Levanger innen hun tiltrer stillingen 1. juni. 
— Vi er svært fornøyd med at Grete har takket ja til stillingen som kommunalsjef for helse og oppvekst. Med utgangspunkt i hennes erfaring vil hun kunne levere et viktig bidrag til utviklingen av Levanger kommune i en krevende tid framover, sier kommunedirektør i Levanger kommune, Peter Ardon. 

Jacobsen har tidligere jobbet som kommunalsjef for oppvekst og forebygging i Tjeldsund kommune, og har i tillegg erfaring som rektor i Harstad kommune. Hun har lærerbakgrunn, og har flere tilleggsutdannelser innen ledelsesfaget, blant annet en master i utdanningsledelse. 

Omstillingsarbeid 
Hun har lang fartstid fra kommunal sektor og har blant annet hatt en sentral rolle i kommunesammenslåingsprosessen mellom Skånland og Tjeldsund kommune. Der ledet Jacobsen utviklingsarbeid innen oppvekst og forebygging, og etter hvert i hele organisasjonen. 
— I halvannet år har jeg som assisterende kommunedirektør jobbet mye med omstillingsarbeid og ser en klar nytte fra dette arbeidet inn i utfordingsbildet som vi ser i Levanger nå. Men denne jobben skal jeg ikke gjøre alene. Vi er avhengig av å jobbe sammen og lykkes som et team, utdyper Jacobsen. 

Godt inntrykk av Levanger 
Hun har lite kjennskap til Levanger fra før, bortsett fra et besøk i forbindelse med ansettelsesprosessen. 
— Førsteinntrykket av Levanger som by og kommunen som organisasjon var veldig bra. Utover det jeg har lest meg opp på, har jeg lite kjennskap til Levanger, så det blir mye nytt å sette seg inn i. Men jeg gleder meg til å bli kjent med kommunen og innbyggerne, og ikke minst mine nye kolleger i kommunen, sier Jacobsen. 

Kontaktopplysninger: 
Peter Ardon, kommunedirektør i Levanger kommune. 
Tlf. 473 81 707. Epost: peter.ardon@levanger.kommune.no. 

Grete Synnøve Jacobsen, ny kommunalsjef helse og oppvekst i Levanger kommune (01.06.24) 
Tlf. 906 55 281. Epost: gretesjac@hotmail.com.