Hvis du har skadet deg eller av andre grunner har nedsatt fysisk funksjonsevne, kan du få bistand av en fysioterapeut eller ergoterapeut.
Ergoterapi
Ergoterapeuter finner løsninger når det blir et gap mellom helsa og hverdagens krav. Ergoterapeuter er mer opptatt av løsninger enn av problemer og leter etter ressurser. Ergoterapeuter foreslår forenkling og tilpassing av aktiviteter og vi bidrar til inkluderende omgivelser. Sammen med deg finner ergoterapeuten løsninger som gjør at du kan leve et aktivt liv og delta i samfunnet.
- trening på daglige aktiviteter
- tilrettelegging og kompensering med hjelpemidler
- tilrettelegging av bolig
Syn- og hørselskontakt
Syn- og hørselskontakten er bindeleddet mellom kommunen og hjelpemiddelsentralen. De bistår med kartlegging, søknader til hjelpemiddelsentralen og opplæring i syn- og hørselshjelpemidler. Syn- og hørselskontakt gir råd om tilrettelegging og henviser til aktuelle samarbeidsparter ved behov. Syn- og hørselskontakten kan ikke bestille briller eller høreapparat.
Fysioterapi
Bevegelse er sentralt i fysioterapi. Fysioterapeuter forebygger og behandler smerter og/eller nedsatt funksjon i muskel- og skjelettsystemet. Sammen med deg utarbeider vi en behandlings-/tiltaksplan basert på undersøkelse/helhetlig vurdering av dine utfordringer, og hvilken målsetting som er relevant for deg.
Tiltakene kan bidra til at du gjenvinner, vedlikeholder eller bedrer din funksjon, gjennom å utnytte egne ressurser og delta aktivt i egen helsefremming. Tiltakene kan også være lindrende der det ikke er mulig å gjenvinne funksjon.
Hva koster det?
- Det er egenandel for fysioterapi hos kommunale fysioterapeuter og fysioterapeuter med driftsavtale i Levanger kommune. Denne egenandelen inngår i frikortordningen.
- Du må betale egenandel for pasientreiser. Denne egenandelen inngår i frikortordningen.
- Du kan lese mer om egenandel hos fysioterapeut hos Helsenorge
Fysioterapeuter med driftstilskudd fra kommunen
Det kreves ikke henvisning for å kunne motta behandling fra fysioterapeut og du kan ta kontakt direkte. Manuellterapeuter kan ved behov henvise til røntgen/MR, spesialisthelsetjeneste og fysioterapi samt sykmelde i korte perioder.
Hos fysioterapeut med driftstilskudd betaler man kun egenandel for behandling, resterende dekkes av Helfo. Nedenfor viser vi til fysioterapeuter med driftstilskudd i Levanger kommune.
Hjelpemidler - hva trenger du bistand til?
Hva tilbyr vi på kommunalt hjelpemiddellager?
Kommunalt hjelpemeiddellager i Levanger kommune tilbyr korttidsutlån av enkle hjelpemidler som lånes ut til kommunens innbyggere og besøkende etter behov. Dersom du har et kortvarig behov (inntil 2 år) for hjelpemidler kan du låne hjelpemidler ved kommunens hjelpemiddellager. Det kan for eksempel være ved skade eller operasjoner. Vi tilbyr utlån av enkle hjelpemidler som for eksempel rullator, manuell rullestol, toalettforhøyer, dusjkrakk, støttestang med mer. Lurer du på hva vi har på lager, ta kontakt. Det er ikke behov for henvisning fra lege eller lignende. Har du varig nedsatt funksjon og behov for hjelpemidler se: varig lån
Kontakt oss
Kommunalt hjelpemiddellager holder til i underetasjen på Staup Helsehus, Staup 2, 7603 Levanger.
Våre åpningstider er kl. 14:00-15:00 mandag til torsdag. Henting og innlevering av hjelpemidler utover fastsatt åpningstid må avtales på forhånd. Ved spørsmål ta kontakt med hjelpemiddeltekniker:
Terje Morten Bye 91733759 - Tilgjengelig man-fre. 07:00-15:00
Eivind Amlien 40038457 - Tilgjengelig man-fre. 07:00-15:00
E-post: hjelpemidlerstauphelsehus@levanger.kommune.no
Har du en varig og vesentlig redusert funksjonsevne på grunn av sykdom, skade eller lyte, kan du søke om varig utlån av hjelpemidler fra NAV Hjelpemiddelsentral. Dette er varig behov over to år. Hjelpemidlet må være nødvendig og hensiktsmessig for at du skal: · få løst praktiske problemer i dagliglivet · kunne bli pleid i hjemmet · fungere i barnehage, grunnskole, videregående skole og som lærling · bli i stand til å skaffe deg eller beholde arbeid, eller gjennomføre utdanning eller arbeidstrening. En oversikt over noen av hjelpemidlene NAV Hjelpemiddelsentral gir på varig utlån finnes i Hjelpemiddeldatabasen.
Les mer om tekniske hjelpemidler i dagliglivet på NAV sine sider.
Søke selv
Du kan søke på enkelte hjelpemidler selv. Søknad hjelpemidler NAV
Dette gjelder ikke elektriske rullestoler/scooter, sykesenger eller personløftere. Ta kontakt med ergo- fysioterapitjenesten for veiledning.
Hvem kan jeg kontakt
Slik foregår prosessen
- Du vil bli kontaktet for kartlegging og vurdering av ditt behov
- I samarbeid med deg velger vi aktuelle hjelpemiddel som det søkes om
- Kommunen hjelper til med tilpasning og montering, eventuelt i samarbeid med Hjelpemiddelsentralen
- Kommunen sørger for nødvendig opplæring
- Kommunen sørger for levering av hjelpemidler til bruker og retur
For bistand til reparasjon av hjelpemidler, ta kontakt med våre hjelpemiddelteknikere.
Terje Morten Bye, telefon: 91733759 - Tilgjengelig man-fre. 07:00-15:00
Eivind Amlien, telefon: 40038457 - Tilgjengelig man-fre. 07:00-15:00
E-post: hjelpemidlerstauphelsehus@levanger.kommune.no
For akutt teknisk bistand til hjelpemidler på kveld, natt, helg eller helligdager ring servicetelefon NAV Hjelpemiddelsentral, telefon: 91781122.
Servicetelefonen benyttes dersom ikke primære behov dekkes. Annet avventes til nærmeste virkedag.
Tilbakelevering av hjelpemidler
Når behovet for hjelpemiddelet er opphørt eller ikke lenger er i bruk skal det leveres tilbake. Ta kontakt med kommunalt hjelpemiddellager. Trygghetsalarm skal også leveres tilbake til kommunalt hjelpemiddellager, se mer informasjon om trygghetsalarm her.
Overføring av hjelpemidler
Ved for eksempel dødsfall eller flytting til kommunal omsorgsbolig kan hjelpemidler i hjemmet overføres til andre som har behov. Dette kan for eksempel være toalettforhøyer, rampe eller rullator. Dette gjøres ved søknad om hjelpemiddel.
Kommunens og hjelpemiddelsentralens ansvar
Kommunene har ansvaret for enkle reparasjoner og monteringer som ikke krever fagfolk med spesialkompetanse.
NAV Hjelpemiddelsentral har ansvar for avanserte reparasjoner og monteringer som krever kompetanse som kommunen ikke har. Dette kan være reparasjoner knyttet til elektromedisinsk utstyr.
Dersom det er behov for reparasjon av hjelpemidler som er utlånt fra NAV Hjelpemiddelsentral, skal hjelpemiddelsentralen kontaktes før reparasjon iverksettes.
Brukers ansvar
Bruker selv har ansvar for oppbevaring, enkelt vedlikehold og rengjøring av hjelpemidler. Bruker skal sørge for luft i hjul, riktig lading og service av deler som vanlig sykler er utstyrt med som dekk, slange, bremser, kjede, lys, gir og bremser.
Fysikalske institutt i Levanger- Fysioterapeuter med driftstilskudd:
Fellesnummer: 74082338
Dag Steiro: Fysioterapeut - Telefon: 95 08 04 81
Arild Selseth: Fysioterapeut - Telefon: 90 71 47 59
Kristin Hansen Brandt: Fysioterapeut med spesialkompetanse i lymfe- og lipødembehandling.
Telefon: 92427443 Mail: kristin.w.hansen@gmail.com
Fellesnummer: 74095447
https://skognfysio-mt.no/
Andreas Loe brenne: Fysioterapeut - Telefon: 45297681
Åshild Gravdal: Fysioterapeut med spesialisering innen nevrologisk fysioterapi - Telefon: 91522861
Andreas Samdahl Stensen: Fysioterapeut
Sigrid Kjelaas Johansen: Fysioterapeut
Slik søker du
Du kan søke om bistand fra fysio- eller ergoterapeut ved å sende oss en henvisning. Du kan henvise både på vegne av andre eller deg selv. Kommunal fysioterapi gjelder kun de som ikke er i stand til å komme seg til et fysikalsk institutt. Klarer du ikke å komme deg til et behandlingssted på egen hånd, eller via taxi/pasientreise, kan du søke om hjemmebehandling med fysioterapeut.
Henvisningsskjema fysio- og ergoterapi
Kan du ikke søke elektronisk? Papirskjema finner du her (PDF, 139 kB)
Papirskjema sendes til:
Levanger kommune, Ergo- og fysioterapitjenesten, Staup 3, 7603 Levanger.
Kontaktinformasjon:
Besøksadresse: Staup helsehus, Staup 2, 7603 Levanger
Mailadresse: ergo.fysio.voksne@levanger.kommune.no
Telefon : 47 47 61 66 Telefontid: Hverdager mellom kl. 0900 og 1030.