Skogheimseminaret 2023 - Over grenser

Skogheimseminaret 7. - 9. september 2023

Velkommen til Skogheimseminaret 2023! Tema for årets seminar er «Over grenser». Seminaret strekker seg over tre dager på Levanger bibliotek, Havna Scene og på Falstadsenteret. I år kommer Kaisa Hansen-Suckow, Thorvald Steen, Solveig Salthammer Kolaas, Eirik Julius Risberg, Raindogs og Anne-Karin Furunes.


Skogheimforedraget: Fattig i et av verdens rikeste land
Levanger bibliotek - Torsdag 7. september kl. 19.00
Inngang: 100,-

Kjøp billett

Årets Skogheimforedrag holdes av Kaisa Hansen-Suckow og har tema Fattig i et av verdens rikeste land.

Kaisa Hansen-Suckow er ungdomsleder, forfatter og foredragsholder. I 2022 debuterte hun med boka Oss mot verden - en historie om å være fattig. Utgivelsen er basert på hennes egen oppvekst og starten på hennes voksenliv. Det var på høy tid at en ung, ressurssterk kvinne talte systemet mitt imot og Kaisa ble raskt et ansikt utad for mange som sliter økonomisk i dagens Norge; de mest utsatte i velferdsstaten. Kaisa Hansen-Suckow er både tøff og modig, men mest av alt empatisk og tilstedeværende.


 

Sild, snaps og samtale
Havna Scene - Fredag 8. september kl. 19.00
Inngang: Med sild: 450,- / Uten sild: 250,-

Kjøp billett

 

Årets Sild, snaps og samtale har tema Mennesket som ressurs og innledes av forfatter Thorvald Steen. Kvelden fortsetter i samtale med Thorvald Steen, Solveig Salthammer Kolaas og Eirik Julius Risberg. Samtalen ledes av Ingvild Rønning Radwan. Til slutt blir det konsert med Raindogs Celebrating Tom Waits.

 

Thorvald Steen innleder om hvordan livet ble snudd på hodet da han som ung fikk sykdommen progressiv muskeldystrofi, hvordan han taklet dette og ble en fremgangsrik forfatter. Han har markert seg som en av Norges mest anerkjente forfattere, og er oversatt til over tjuefem språk. Steen vil også fortelle om sitt vennskap med Dag Skogheim. Steen er full av energi, kunnskap og klare meninger. Det er bare å glede seg!

 

Eirik Julius Risberg er førsteamanuensis ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag på Nord universitet. Han har publisert flere artikler om den globale medborger og er interessert i språk, tanke og etikk. Risberg har arbeidet ved Falstadsenteret og NAV Forvaltning. Han er en lun, kunnskapsrik person som stiller viktige filosofiske spørsmål.

 

Solveig Salthammer Kolaas er førstelektor med phd ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag på Nord universitet. Hun har de siste årene studert produksjon for scene som fag i skolen, og hvordan det er med på å løfte både enkeltelever og fellesskapet. Hun er en kjent artist i området og mange kjenner henne fra bandet GRAS. Solveig kan både underholde, engasjere og få frem latteren i alvoret.

 

Samtalen ledes av Ingvild Rønning Radwan. Hun er tidligere journalist i Trønder-Avisa og jobber i dag som frivilligkoordinator i Levanger kommune.

 

 

 

 

Konsert: Raindogs Celebrating Tom Waits
Tom Waits er en kompromissløs kunstner som skaper et unikt musikalsk univers med sin rustne, særpregede røst og originale instrumentering. I sine sanger gir han en poetisk stemme til alle som lever på samfunnets skyggeside. Raindogs tolker Tom Waits på en måte som ingen andre gjør. Gjennom Ole Jonas Storlis traktering av klaveret og Ole Johnny Stenslands stemme kanaliseres Waits slik at man kan tro at det er sjefen sjøl man hører buldre fra scenen.


 

Finissage og samtale
Falstadsenteret - Lørdag 9. september kl. 12.00
Inngang: 100,-

Kjøp billett

 

Samtale med årets seminarkunstner Anne-Karin Furunes, kurator Anne-Gro Erikstad og faglig leder Ingeborg Hjorth om utstillingen “Vitne”. 

 

Fotografier som ble tatt under påvisning av graver i Falstadskogen sommeren 1945 danner utgangspunktet for årets sommerutstilling på Falstadsenteret: «Vitne». Her går billedkunstner Anne-Karin Furunes i dialog med de fotografiske vitnesbyrdene, og sammen med kurator Anne Gro Erikstad inviterer hun andre kunstnere, Falstadsenterets stab og besøkende med til samtale om hva det vil si å være vitne og å bære vitne om fortidas ugjerninger og om hendelser i vår egen samtid. Se utstillingen på Falstadsenteret 02.06. - 09.09.2023

 

Anne-Karin Furunes er billedkunstner, arkitekt og professor ved Kunstakademiet i Trondheim. Hun er kjent for sine monumentale portretter, ofte basert på fotografiske forelegg fra historiske arkiver, og den spesielle perforeringsteknikken som hun har utviklet gjennom mange år som aktiv billedkunstner. Furunes stiller jevnlig ut, både nasjonalt og internasjonalt.


 

Skogheimseminaret 2023 er støttet av Fritt Ord, Sparebank 1 SMN og Trøndelag Fylkeskommune.