Viderefører samarbeidet med Proneo

Proneo skal fortsatt ha ansvar for å veilede bedrifter og etablerere i Levanger. Ny avtale er undertegnet.

Tilbakemeldinger og hvordan Proneo skal drive kontrakten ble diskutert på møte tidligere i uka. Fra venstre daglig leder Christian Wee i Proneo, kontaktperson Tonje Liff Granheim i Proneo, Innkjøpssjef Hilde Melhus og næringssjef i Levanger kommune, Håkon Okkenhaug.

Skal du starte bedrift eller trenger hjelp til å utvikle bedriften videre, har Levanger kommune et tilbud om gratis rådgivning. Denne kontrakten har Proneo hatt på anbud i fire år. Nå var det ny konkurranse og Proneo vant den for avtaleperioden som går over to pluss to år, med evaluering halvveis.  
- Vi er glad for å ha et selskap med så stort volum og bredde i bedriftsrådgivning i nærheten. Vi har gode erfaringer med Proneo og er sikre på at det vil bli videreført, sier næringssjef i Levanger kommune, Håkon Okkenhaug.

Ny fireårsavtale signert
Denne uka ble den nye avtalen signert. Det betyr at Levanger kommune betaler Proneo 500.000 kroner i året for å gi slik rådgivning til bedrifter og etablerere. Det er også mulig for Proneo å koble bedriftene videre inn i andre systemer for bedriftsutvikling.
- Førstelinjekontakten skal hjelpe folk slik at de blir sikre på at den ideen de har kan bli en bedrift. Det er viktig at man får noen eksterne til å vurdere om det du selv tror er en kjempeide, er det i virkeligheten. Derfor er det godt å ha Proneo som har så stor erfaring med å vurdere slike bedriftsideer. Erfaringen viser at det som oftest er egenskapene til den som starter bedriften som er avgjørende for om man lykkes eller ikke, sier Okkenhaug.

- Ser fram til å bidra
Proneo har slike avtaler med en rekke kommuner i regionen.
- Levanger har et bred profil på sitt næringsliv, blant annet innen handel, reiseliv, industri og lokalmat, samt aktører som kan spille en viktig rolle i det grønne skiftet. Proneo ser fram til å bidra til videre vekst sammen med Levanger kommune i årene fremover, sier Christian Wee, daglig leder i Proneo.

Har du en god idé? Ta kontakt med Tonje Liff i Proneo.