Gå til innhold Globalmeny Forsiden
Toppbilde

Kulturprisen 2015 - Levanger mannssonglag

(se også ildsjelprisen 2015 - kulturstipend 2015 - frivilligprisen 2015 - byggeskikkpris 2015)


Driftskomiteen 09.12.15, sak 37/15

Kulturpris 2015 tildeles:

Levanger mannssonglag

(foreslått slik)


Mottatte kandidater, sortert på etternavn (antall kandidater 6+2):


20.11.15 Laila Aunet
Laila Aunet, den moderne Marsimartnans mor.

Begrunnelse: Gjennom 25 år har Marsimartnan vært en god markedsfører for hele Levanger kommune. Det var Levanger-Avisas redaktør Magne Magnusson som hadde ideen om å gjenskape den gamle martnan. Men det var Levanger-Avisas Laila Aunet som i størst grad planla og tok ansvar med det praktiske arbeidet med å dra det hele i gang. I 10 år ledet hun Marsimartnan og sørget for at alle detaljer kom på plass. Hennes arbeidsdag ble langt fra noen ni til fire- jobb.

Med god historisk tyngde og moderne kremmerånd reiste hun rundt til andre tilsvarende arrangement, håndplukket og overtalte utstillere, bodholdere og svenske forbønder, alt skulle passe inn i den nye Marsimartnans konsept. Svenske forbønder skulle over grensen, innkvarteres og bespises. Fosenelevene som hadde en strabasiøs reise inn gjennom fjorden skulle også taes vare på. All fokus på de gamle tradisjonene var viktig for å dokumentere og videreføre martnadstradisjonene.

Laila Aunet fortjener en stor takk for vel utført arbeid, et arbeid som vi alle har hatt glede av ved hver Marsimartnan i 25 år. I forbindelse med Marsimarnans 25 års jubileum, ønsker vi at Laila Aunet blir tildelt Kulturprisen 2015.

Lars Edvard Hoff     Torny Meisingset Trøite


24.09.15 - Arnold Hjelde
Jeg foreslår at kulturprisen 2015 går til Arnold Hjelde mangeårig drivkraft for bl.a Nessegutten sitt lag for psykisk utviklingshemmede! Arnold er en person som brenner for denne gruppa og som bruker mye av sin tid til dette.

Arnold er en ildsjel i sin rette betydning.
Regner med at dere kjenner Arnold godt gjennom f.eks media.

Magne Rudi 

-------

20.11.15 Arnold Hjelde
Arnold Hjelde er av Magne Rudi nominert til Kulturpris bl.a. for sitt mangeårige arbeide med Nessegutten FFU.  I tillegg vet vi at Arnold har utført mange andre oppgaver som frivillig utenom Nessegutten.

Nessegutten FFU deltok i år på sin 25. landsturnering for funksjonshemmede.  Den første landsturnering av dette slag ble arrangert i Levanger med Arnold som en av drivkreftene. 

Siden den gang har Arnold utvist et stort engasjement for gruppen og vært en bærebjelke for at tilbudet om fysisk aktivitet har eksistert i alle år siden. 

Nessegutten er meget stolt over å ha et FFU-lag og opplever hver uke en treningsglede og et sosialt samhold som alle grupper har mye å lære av.  For målgruppen vet vi samtidig hvor viktig det er med denne type aktivitet, både sosialt og ikke minst fysisk.  Dette er meget god reklame for Nessegutten og Levanger kommune. 

Denne kultur som Arnold har fått frem gjør ham til en svært god kandidat til Kulturpris 2015

Olav Midtsian Salater
leder i sp.kl. Nessegutten

 


18.11.15 Kari Palari Kulturgryte v/Grethe Kosberg og Frank Haugskott
Jeg foreslår at kulturprisen 2015 går til Kari Palari Kulturgryte v/Grethe Kosberg og Frank Haugskott for arbeidet de gjør for barnekulturen i Levanger, og i Trøndelag.

Grethe og Frank er kreative hoder bak innholdet i kulturgryta, bestående av musikalteatergrupper, korgrupper og artistgruppe for barn i ulike aldersgrupper. Kulturgrytas ulike tilbud favner både vidt og bredt, både i repertoar, alder og geografisk representasjon. Artistgruppa alene består av barn i alderen 9 - 14 år, fra Sokndal i sør til Beitstad i nord (!).

Grethe og Frank lager egne teatermanus og komponerer egne sanger, både til teater og alle andre musikalske opptredener. Det er et formidabelt arbeid som gjøres, og de fortjener kulturprisen 2015.

Mer informasjon som viser innholdet i kulturgryta:


Noen tidligere arrangementer:


Kristin Voldseth


17.11.15 Levanger fotballklubb
Levanger Fotballklubb, ved Andreas Holmberg. De klarte å bevare plassen i OBOS ligan i deres første sesong i divisjonen. De har bidratt og vil fort sette å bidra, til at vi også neste år kan oppleve stor idrettskultur på Moan.

Arne Egil Landrø


20.11.15 Levanger mannssonglag
Jeg synes Levanger Mannssonglag endelig bør få kulturprisen. De er blitt nominert flere ganger, men har aldri nådd opp.

Siden koret ble stiftet i 1905 har koret vært en kulturinstitusjon og en kulturbærer av rang i Levanger. De har vært tilstedeværende ved sentrale arrangementer i byen og i kommunen ellers. De har sunget hver 17. mai på torvet og på sykehuset, og de har villig stilt opp ved ulike arrangement i kirke og samfunnshus. De har forlystet byen med sine mange revyer i sentrum og på Mule, og de har vært faste gjester på blant annet Breidablikktunet og i Okkenhaug.

Koret har gjennom mange tiår i samarbeid med Levanger Musikkforening stått for en årlig julekonsert den andre søndagen i desember, - en flott tradisjonskonsert.

Dessuten har de representert byen på en utmerket måte når de har vært på korfestivaler og konkurranser. Koret med sine om lag 50 medlemmer står for kvalitet og bærekraft, og synger et repertoar som gleder så mange i Levanger kommune.

Anne Grete Krogstad

-----------

20.11.15 Levanger mannssonglag
Levanger Mannssonglag feirer 110 år i 2015 og det står det stor respekt av !.

De ble stiftet i 1905 og er en av Levangers store kulturaktører med konserter, revyer og andre arrangement til stor glede for hele kommunens befolkning.
De sier sjelden nei når de får forespørsel om et oppdrag, stort eller lite.
Levanger Mannssonglag er en av de største bærende kulturorgan og kulturfaktor i vår kommune. En bastion.
De har samarbeidet med både profesjonelle artister samt amatører, lag, foreninger, barn og ungdom. Aktørene kommer fra hele Norge !
 
Koret er en veldrevet organisasjon som gleder mange faste tilhengere, ikke minst er de til stor glede for sykehusets pasienter hver 17. mai og 1. juledag, likeledes underholder de med sang på torvet hver 17. mai og ikke for å glemme Marsimartnan i over 20 år. I tillegg er de tilstede på en rekke andre arrangement i løpet av sangeråret.
Koret tilhører bybildet i vår kommune !

Den tradisjonelle julekonserten tredje helg i advent med Levanger Mannssonglag er et fast innslag i juleforberedelsene for mange, det blir ikke jul uten.
 
Mannssonglaget har blant annet gitt ut bok om lagets 100 årige historie samt kassetter og CD.  
 
Levanger Mannssonglag er i full gang med planlegging av en ny revy i 2017. Koret har underholdt over 35.000 publikummere i over 45 år med sitt konsept med underholdning, mat og dans. De var de første som begynte med denne typen revyframføring i Levanger Kommune.
Fra starten i 1905 til 1970 hadde de aftenunderholdninger med skuespill, fra 1970 startet de opp med sine fantastiske revyer som har gledet så mange.

Koret har også representert Levanger kommune på sangerstevner, turer og konkurranser på en forbilledlig måte.
 
De har en aktiv medlemsmasse og flere av sangerne har 50 års medlemskap ! 
De har i løpet av sine 110 års historie hatt over 1000 medlemmer.

LMS fortjener virkelig denne prisen.

Lene Stamnes


10.11.15 - Levangeroktetten (som PDF med bilder)
Jeg foreslår at Levangeroktetten får årets kulturpris for 2015. Med sin kreativitet spiller Levangeroktetten bokstavelig talt på mange strenger, både med ord og toner.  De spiller på lag med Levanger og byr både på seg selv og på byens gamle og nyere historie.

Levangeroktetten har vært gode ambassadører for byen vår, og har satt sitt preg på kulturlivet i Levanger i 35 år. Oktetten har bidratt til at både levangsbygg og resten av Norge har fått tatt del i deres ablegøyer og musikalske sprell i forestillinger og i riksdekkende televisjon. https://tv.nrk.no/serie/oktetten. Årets høydepunkt for mange har nok vært å få være med oktetten på sykkeltur til Ytterøy med «ferga som går fra Levang klokka kvart på 5»

Levangeroktetten består i dag av: Oddbjørn Hagen, Jan Frode Pettersen, Per Dagfinn Eriksen, Helge Westerfjell, Ola Dragset, Åsmund Bang, Dag Ståle Larsen og Leiv Ramfjord.

Svein Holthe

        Til toppen av siden

Publisert: 29.10.2014 08:28 Sist endret: 08.12.2016 10:00
Post: Levanger kommune Boks 130, 7601 Levanger Besøksadresse: Håkon Den Godes gt 30 ved Torvet
Tlf: 74 05 25 00 Faks: E-post: postmottak@levanger.kommune.no
Åpningstid: Man-fre 09:00-15:00 Åpningstid: Org.nr.: 938 58 7051