Gå til innhold Globalmeny Forsiden
Toppbilde

Ildsjelprisen 2019 - Vegard Hynne

(se også kulturprisen 2019 - kulturstipend 2019 - frivilligprisen 2019

DU-sak 38/19, 11.12.19

Ildsjelprisen for 2019 tildeles Vegard Hynne

Begrunnelse:

Vegar Hynne tok over som leder i Skogn IL alpint i 2015, og dannet sammen med flere andre et nytt alpinstyre. Bakgrunnen var en redningsaksjon for alpinanlegget, som var nedleggingstruet etter mange dårlige vintre med få åpningsdager og få ildsjeler til å drive det videre. Facebooksiden «Bevar Torsbustaden alpinsenter» ble opprettet, og fikk raskt over 1500 medlemmer. Vegar og resten av gjengen i Torsbustaden alpinsenter har siden da gjort en enorm dugnadsjobb for å skape et tilbud for uorganisert aktivitet for innbyggerne i hele Levanger og omegn. Dette er av stor regional betydning og favner bredt i befolkningen.

Vegar er travel småbarnsfar, og vet hvor viktig et slikt næranlegg er for barnefamilier. Når bakkene er åpne, er Vegar å se i de fleste roller og alltid med et smil om munnen og tid til en prat. Dette skaper et godt og trygt miljø. Vegar er selv skientusiast og oppsøker skidestinasjoner verden rundt. Likevel er Torsbustaden viktigst for Vegar, og her bidrar han til at flest mulig får oppleve verdien med skigleden. Også for Vegar startet det i Torsbustaden.

Det er mye som skal være på plass for å drifte et alpinanlegg - vegetasjonen må holdes nede sommerhalvåret, sikkerheten må ivaretas, heisen må være godkjent, bakken skal tråkkes og kiosken driftes for å nevne noen. Innsatsen som legges ned har betalt seg i form av mye besøk i anlegget når snøforholdene er gode, over 9000 besøkte anlegget rekordvinteren 2017/2018. Ungdomshuset har arrangert skidag hvor 300 ungdommer deltok og Skogn forum arrangerte ungdomskveld med like mange deltagere. Da var det også satt opp buss fra Leksvik. Dette viser at engasjementet til Vegar og resten av gjengen betaler seg.

Vi ønsker lykke til med årets sesong, og håper værgudene er på deres side til snøproduksjonsanlegget er på plass og kan gi dere større forutsigbarhet.

Tusen takk for innsatsen!


Mottatte kandidater, alfabetisk etternavn (4):


25.10.19 Bilmuseet Hveding Auto & Sport PDF

Einar Vandvik og Sveinung Havik


07.10.19 Solveig Haugan og Tore Haugan

Innsats-ildsjelpris for 2019 i Levanger kommune tildeles:
Solveig Haugan f. 29.januar 1948
Tore Haugan      f. 23.desember 1947 

Vi mener ekteparet Solveig og Tore Haugan gjennom flere tiår har gjort en fremragende innsats for kulturarbeidet i Levanger kommune.

Som kulturarbeidere innen  sang og musikk har de bidratt med glede og varme til mange med sin tilstedeværelse noe de fortsatt gjør.

Solveig med sin sang, dikt og prosalesning  og Tore med sitt trekkspill har  bidratt til utallige hyggestunder på institusjoner, alders- og sykeheimer, i kirker, på møter og sammenkomster rundt om i hele kommen vår.

Vi har brakt i erfaring at Solveig og Tore begynte å opptre sammen rundt 1000- årsskiftet på Breidablikktunet. Sammenkomster som «Husker du?» for Levanger sanitet og «Tirsdagskaffen» for Nesset sanitet. Tore spiller hver uke på Breidabliktunet på henholdsvis mandager og tirsdager.

Gjennom Audun Myskjas engasjement for demente og viktigheten med sang og musikk har de stilt opp for disse.

LBAS sin venneforening i Levanger sanitetsforening nyter fortsatt godt av Solveig og Tore frivillige innsats hvert år.

De stiller opp og underholder for pensjonistforeningene i Levanger og Frol på deres tilstelninger og julebord. Likeså for Hjerte og lungeforeningen og for Bymuseet i Levanger både på Brusve, Emilies hus og Dampskipsbrygga.

Sammen med Egil Brende opptrer de på Smihaugen, Fokusbygget på Skogn, i Torsbustaden, Grønningstua, Stokkbakken, Skogn helsetun, Ytterøy helsetun og Ytterøy pensjonistforening.

I tillegg til å opptre sammen er de begge med og bidrar til felleskapets beste hver for seg. Solveig som  sanger og Tore som musiker.

Solveig begynte i Levanger blandakor i 1980 og er fortsatt aktiv sanger i koret.

Tores fikk inspirasjon til musikken gjennom sin far og onkel og begynte tidlig å spille trekkspill og i 1959  startet han i Hegle skoles musikkorps hvor han spilte trompet. I 1961startet han sitt eget danseband. Etter noen år i andre orkestre hadde Tore og  orkesteret hans såkalt «re-union» i 2007 og Tore og guttene holder fortsatt tempoet oppe. Tore er også tilknyttet Levanger blandakor. Han er korets faste akkompanør ved  konserter, nyttårskonsertene og «Syng med oss»- kveldene på Dampskipsbrygga og han er alltid med  når koret drar på tur, både  innenlands- og utenlands.

Solveig og Tores frivillighet og innsats uten noen form for honorar for kulturlivet i kommunen fortjener en pris.

Vårt ønske er at ekteparet Solveig og Tore Haugan tildeles Levanger kommunes innsats-ildsjelpris for 2019 for sin uegennyttige innsats for kulturlivet i kommunen. 

Kari Lillian Flak og Ketil Vidar Iversen


07.11.19 Anne Kathrine Hundal
Hun er full av pågangsmot, handlekraft og gjennomføringsevne, og klarer på magisk vis å sjonglere flere titalls baller samtidig. Hvor hun tar arbeidskapasiteten fra, er et uløst mysterium. Gjennom mange år har hun stått på dag, ettermiddag, kveld - og sannelig vet vi at det har gått med en god del timer nattestid også - for at flere hundre turnere i IL Sverre hver uke skal få gode treningsopplegg. Firebarnsmoren har hatt de fleste rollene i IL Sverre turn, fra trener for flere parti (det er hun i dag også), til styreleder (det er hun også i dag) og leder i sportslig utvalg. Hun får folk til å trives rundt seg, til å senke skuldrene og til å jobbe mot samme mål.

Uten store ord klarer hun å se alle gruppene i samfunnet, og hun er primus motor for å inkludere dem i klubben.

Det er turnparti for de aller minste, for barn og ungdom i alle aldre og med ulike forutsetninger og ambisjoner, og parti for voksne. Hun inkluderer barn og unge som ikke har bodd lenge i Norge på en fin måte, og i vår startet hun opp gruppen Paraturn - en turngruppe for barn med nedsatt funksjonsevne. Hun er selv med og trener denne gruppen, og sammen med flere sørger hun for at dette virkelig er trening med mening. Vi er flere foreldre som er ekstra glade for at hun ser ei gruppe som ellers veldig, veldig lett blir oversett - og for at hun skaper en arena der vennskapsbånd kan knyttes og som fyller fritida med mening. Der andre ser problem, ser Anne Kathrine løsninger. Hennes måte å være på, å møte utøvere, trenere og foreldre på og å lede klubben på, er virkelig å satse på folkehelse på så mange plan. 

43-åringen er raus, ydmyk, inkluderende, profesjonell og målrettet på samme tid. I tillegg til å takle krevende driftsoppgaver for klubben i det daglige, klarer hun også å komme med nye ideer og forslag til å bedre tilbudet som er i dag, både innholdsmessig og med tanke på utstyr og bygg. 

Med et hjerte av gull
og epost-boksen full,
smiler hun og sier hei
det virker som om hun aldri blir lei.

Heldigivis fins det ildsjeler rundt omkring. Anne Kathrine Hundal inkluderer så mange grupper og lag av befolkningen, og slår et så viktig slag for folkehelse, at vi synes hun fortjener en pris for det!

Nina Kjeøy og Erlend Flægstad


01.10.19 Vidar Venås
Ønsker å nominere Vidar Venås til årets ildsjelpris i Levanger for hans utrettelige innsats, ståpåvilje, og positivitet gjennom mange år i Levanger Håndballklubb.
   
Selv om Vidar nå har gått inn i pensjonistenes rekker, stiller han opp på timesvis, sent og tidlig for håndballklubben i vårt hjerte. Vidars engasjement er ubeskrivelig viktig for at vi skal kunne ha en håndballklubb som satser mot toppen her i Levanger.
   
Ingen hadde fortjent å vinne ildsjelprisen like mye som Vidar!
   
På vegne av alle oss i Levanger Håndballklubb, Pauline Kolset
Til toppen av siden 

 

 

Publisert: 01.10.2019 10:05 Sist endret: 12.12.2019 09:26
Post: Levanger kommune Boks 130, 7601 Levanger Besøksadresse: Håkon Den Godes gt 30 ved Torvet
Tlf: 74 05 25 00 Faks: E-post: postmottak@levanger.kommune.no
Åpningstid: Man-fre 09:00-15:00 Åpningstid: Org.nr.: 938 58 7051