Gå til innhold Globalmeny Forsiden
Toppbilde

Ildsjelpris 2017 -Jens Kristensen

(se også kulturprisen 2017 - kulturstipend 2017 - frivilligprisen 2017

Vedtak med begrunnelse: Driftskomiteen 06.12.17, sak 30/17


Mottatte kandidater, alfabetisk etternavn (8):


23.10.17  Ann Cathrin Fossum

Jeg vil nominere Åsens store folkehelseagent, Ann Cathrin Fossum, til årets ildsjelpris. Ann Cathrin er ei positiv, iniativrik, løsningsorientert og smilende dame, som har et enormt engasjement for bygda vår!

Jeg vil trekke frem hennes sentrale rolle i Aasgutens turstigruppe. Gruppa har merket utallige turer rundt i bygda, og med bøker på alle turene, er det ikke vanskelig å se at de er i bruk. Ann Cathrin har gjennom gruppa engasjert mange gjennom felles dugnader. Dugnader der kaffe og kake selvfølgelig hører med. Dette er virkelig folkehelse!

Ann Cathrin var også en stor pådriver for at Åsen treningssenter kunne bli en realitet for snart 6 år siden. Med hennes store dugnadsinnsats og engasjement er senteret fortsatt en fin møteplass for mange. At Ann Cathrin fremdeles har ukentlige timer på senteret, og i tillegg tar ansvar i driften, er vel heller ingen overraskelse! Dette er virkelig folkehelse!

Det siste året har Åsen samfunnshus arrangert flere quizkvelder. Dette er kvelder som har vært svært vellykket; masse folk, meget sosialt – og ikke minst inntektsbringende til bygdas «storstue». Hvem tror dere trakk i trådene for å få i gang dette? Jo, det var selvfølgelig Ann Cathrin Fossum. Nok et fantastisk iniativ fra vår folkehelseagent!

Jeg synes Ann Cathrin fortjener en stor honnør for jobben hun gjør som sprudlende og engasjert folkehelseagent i bygda vår! Hun fortjener ildsjelprisen 2017!

Tone Alstad – med mange takknemlige åsbygger i ryggen!
Til toppen av siden 


31.10.17 Jens Kristensen

På vegne av Levanger Vel ønsker jeg å nominere Jens Kristensen til ildsjelprisen 2017 i Levanger.

Jens har i over 35 år vært en bauta under årlige arrangement i byen vår. Jeg tar ikke i, om jeg sier at han har lagt ned tusenvis av timer under Førjulsmartnan, Marsimartnan, Fakkeltoget, Sommermartnan, Torgfesten, byens sommerblomster og julegatetenninga. Med sitt omgjengelige vesen og lune glis er han alltid på plass for å bistå bodholdere, besøkende og arrangører. Dette er mannen som alltid ser løsninger før hindringer. Han stiller opp, om det så er morgen, kveld eller natt. Det seg være å sette opp telt og boder, praktisk arbeid, sette ut bålpanner, henge opp julegater, rengjøre torvet eller henge ut sommerblomster. 

Jobben som gjøres i skyggen av de som står fremst på scenen har vi lett for å glemme. Det er beundringsverdig at Jens stiller opp år etter år. Med sin utrettelige innsats bidrar Jens til å gjøre Levanger til et enda triveligere sted å bo. Hans engasjement for Levanger har blitt en livsstil og har en smittende effekt på de han møter. Jens er for meg definisjonen på en «ildsjel» - derfor, vil jeg foreslå han til ildsjelprisen 2017.

Thomas Selseth
leder Levanger Vel


30.10.17 Sturla Lorås

Sturla Lorås er en arbeidskapasitet av de helt sjeldne og en viktig person i frivilligheten i Levanger. Han har i en årrekke vært en stor bidragsyter for å legge til rette for trening, friluftsliv og rekreasjon for store og små, både sommer og vinter.

Sturla har i mange år sittet i styret i Grønningen hytte- og turlag. I og utenfor styret sørger han for planlegging av arbeid, inntekter og gjennomføring av merking av stier og skitraseer. Gjennom hans merking av mange kilometer sti og kjøring av enda flere kilometer skiløyper bidrar han til at vi andre enkelt kommer oss ut på tur. De siste årene har han vært aktiv i skiltprosjekt på Grønningen. Skilting av stier og skispor er nå oppgradert etter nasjonal standard. Det meste av montering av de mange skiltene har Sturla selv sørget for.

I tillegg til ski- og løypekjøring på Grønningen har Sturla i flere år vært leder for skigruppa i Sportsklubben Nessegutten. Hans innsats for skileik og idrettsglede er formidabel. Er det mulig, skrapes snøen sammen til trening eller skirenn. Sturla organiserer trening for store og små, og er inkluderende i sitt trener- og lederarbeid. Også her kjører han skispor, og kan rekke løypekjøring på Nesset og være i gang med løypekjøring på Grønningen før vi andre har spist frokost. Sturla har også vært aktiv i utviklingen av Nesseguttens flotte anlegg. Det siste året har han stått i spissen for finansiering, prosjektering og bygging av asfaltert turvei og rulleskiløype på Nesset. Denne løypa vil bidra til økte muligheter for skitrening i trygge rammer. Løypa er også koblet sammen med Nesheim skoles asfaltstier, slik at disse kan brukes sammen til trening og aktivitet. I tillegg bidrar disse stiene til en bedre skolevei for mange unger. Alt dette er til glede for både klubb og skole. Arbeidet blir lagt merke til lang utover klubben. Da Nord-Trøndelag idrettskrets avla det nye anlegget et besøk var også skiforbundet med og ønsket å låne ut en snøkanon som en oppmerksomhet for det gode arbeidet med idretts- og skiglede! Denne ønsker Sturla at også skolen skal kunne bruke for å gi litt vinterfølelse for ungene i snøfattige Levanger-vintre.

Allsidighet og inkludering er viktig i Sturlas arbeid og han har derfor også bidratt som fotballtrener i klubben. Her sørger han for at alle på laget blir sett og at de ulike styrker hos hver enkelt hentes fram. Som en naturlig videreføring av allsidigheten og breddeidretten er Sturla også en pådriver for aktivitet blant voksne. Han leder gratis basistrening/styrketrening og sykkeltrening på alle nivå. Voksengruppa på sykkel har virkelig blitt å regne med når flere titalls personer i rødt ferdes langs veien flere ganger i uka.

Gjennom åkerlandskapet på Nesset går det nå tydelig merkede, flotte stier til allmenn benyttelse. Sturla var her en av motorene i planlegging, gjennomføring og skilting. Når ugresset truer med å innskrenke stiene er Sturla igjen aktiv i dugnadsarbeidet for å holde stiene og alle anlegg vedlike. Gjennom dette prosjektet har mange fått tilgang på flotte turstier i nærmiljøet - folkehelse i praksis. I år har det også vært "ti på topp" post på disse stiene og bidratt ytterligere til fysisk aktivitet.

Sturla er en tusenkunstner som kan skaffe økonomiske midler, planlegge og gjennomføre arbeid. Han er like effektiv som administrator som i praktisk utførelse av arbeid og har lagt et utall timer ned i anleggsutvikling, trening og løypekjøring. Under Marsimartnan sørger Sturla for tablå i fakkeltoget og under Levangermartnan sørger han for gjennomføring av andelodd-slipp fra Sundbrua og rigging til torgfest.

Sturla er ydmyk, inkluderende og klok i sin framferd og er en lagbygger av rang. I alt som gjøres holdes visjonen "flest mulig, lengst mulig" høyt. Han evner å se den enkeltes styrker og ønsker å bygge videre på dette. Gjennom all sin aktivitet er han en pådriver for idrettsglede og inkludering for absolutt alle fra førskolealder til godt voksne.

Sturla Lorås nomineres med dette for årets ildsjelpris i Levanger kommune.

Vennlig hilsen
Lars Strøm
Leder Sportsklubben Nessegutten
Til toppen av siden 


28.10.17 Sverre Olav Matberg

En ildsjel fra Frol på snart 80 år. Han er en av de som har stått bak det flotte skianlegget i Storlidalen. Frolfjellet skisenter. Et topp moderne skianlegg med kommunens eneste skiskytter anlegg.
Han har vært en stor pådriver i mange år.
I dag er han alt Mulig mann oppi skianlegget han holder det vedlike sammen med flere frolinger. En enorm arbeidsinnsats har han gjort, han er en ildsjel av de sjeldne. Ingen utfordring er for stor.
Han er foreslått også før, håper dere gir honnør til en beskjeden mann som alltid skryter av andre.

Randi Haugskott
Til toppen av siden 


29.10.17 Erling Neergård

Jeg ønsker å nominere Erling Neergård til ILDSJELPRISEN 2017

Erling Neergård er kantor i Levanger Kirke og han fortjener å bli berømmet for sin innsats for Levanger Kulturkirke. Han var intitativtaker, pådriver og utvikler av kulturkirka, og han har gjort en formidabel innsats i dette arbeidet, -langt over det man kan forvente av en kantor. Arbeidet har favnet ikke bare det kulturelle og kunstneriske, men også organisatorisk, praktisk og økonomisk.

Dette har resultert i at Levanger, og Levanger Kulturkirke har satt tydelig spor etter seg på det regionale kulturkartet.

Neergård har klart å trekke til Levanger, store kjente artister og kunstnere av veldig høy kvalitet. Som f.eks. Det norske solistkor. Han har stor kulturfaglig integritet og gjennom arbeidet med Levanger kulturkirke har han sørget for at det blir gitt et bredt og kvalitetssikkert kulturtilbud for alle i Levanger med omegn.

Levanger Kulturkirke har vært et begrep siden januar 2013, da lanseringskonserten gikk av stabelen, med blant annet Erling på orgelkrakken

Siden den gang har kulturkirken under Erlings ledelse, levert utrolig mange flotte tilbud. Det er minst ett kulturelt tilbud i uka, både med lokale kulturelle aktører og tilreisende.

«Levanger kulturkirke har som mål å øke den kunstneriske og kulturelle kompetansen i Levanger kirke, fremme kirkemusikk og kirkens musikkliv, og å etablere en kulturarena for Levanger og Innherred.»

Uten Erling Neergård ville vi ikke ha hatt dette fantastiske kulturelle utvalg og mangfold i Levanger, og Levanger Kirke.

Rannveig Skillingstad

------------

30.10.17 Erling Neergård

Vi har innstilt Erling Neergård til Ildsjelprisen, men han fyller også kriteriene for kulturprisen. Vi ønsker derfor å nominere han også til denne.

Vi har innstilt Erling Neergård til Ildsjelprisen, men han fyller også kriteriene for kulturprisen. Vi ønsker derfor å nominere han også til denne. 

Vi har innstilt Erling Neergård til Ildsjelprisen, men han fyller også kriteriene for kulturprisen. Vi ønsker derfor å nominere han også til denne. 

Da elitekoret; det norske solistkor gjestet Levanger i 2015, sa Erling Neergård følgende til avisa: «Vi ønsker å gi Levanger og Innherred denne opplevelsen selv om vi skulle gå i minus». Erling tør å satse, planlegger godt, er en rev på markedsføring og har en formidabel arbeidskapasitet.

Erling er født 1986, han kommer fra Mære, men har nå endelig gjort Levangsbygg av seg. Han studerte ved NTNU, Institutt for musikk. Sommeren 2011 ble han ansatt som kantor i Levanger, siden den gang har han også blitt kunstnerisk leder av Levanger kulturkirke.

Erling ønsker ikke alt for mye oppmerksomhet rundt sin egen person og han har rett i at det er flere som drar lasset sammen med han. Men Erling inspirerer, kommer med ideer, setter høye kunstneriske mål, holder trådene samlet, involverer mange sambygdinger, skaper sosiale arena og sørger for å gi oss andre kulturelle skatter som beriker hver og en av oss.

Kulturkirken har et omfang og kunstnerisk nivå tilnærmet en domkirke-by. Siden etableringen i 2013, har den sørget for nærmere 250 konserttilbud. Erling brenner for at kirka skal brukes aktivt og at levangsbyggen skal føle seg hjemme i kirka. Tilbudet er variert, alt fra Händels Messias, via stumfilmen; «Markens grøde» akkompagnert av Henning Sommerro på orgel, til Skei&PT. Erling ønsker, og legger til rette for, at kulturkirka skal være et konsertsted for lokale aktører og artister.

Følgende kommentar kom fra en tilhører etter helgens konsertopplevelse; «Glaudium Christianum»: Konsertopplevelsen var formidabel og med en ny innsats fra Erling som gjør at en rett og slett må lure på om han er smidd i jern, den karen!
Vi ønsker å innstille Erling Neergård til Ildsjelprisen 2017

På vegne av Levanger menighetsråd
Arne Okkenhaug
Til toppen av siden 


27.10.17 Ann-Kristin Alstad Reinås (alternativt: Kulturprisen)

Hun har i en årrekke vært en ustoppelig motivator og miljøskaper i Åsen skolekorps. 
Etter at korpset var truet av nedlegging (sviktende medlemstall) og ikke klarte å stille til spilling på 17. mai 1995, tok Ann-Kristin ansvar. Hun var da leder i støtteforeningen og styremedlem i Åsen skolekorps.

I årene 1996-2000 og 2002-2009 tok hun vervet som leder og utmerket seg som pådriver og initiativtaker i en hardt påkrevet rekrutteringsprosess. Noe hun gjennomførte med glans! Åsen skolekorps er i så måte et forbilde for andre korps i kommunen. Hun har satt standarden!

Hun er fortsatt aktiv i korpsbevegelsen - gudskjelov!
En ekte ildsjel og kulturarbeider!

Gunn Oline Lyngsmo
Til toppen av siden 


10.10.17 Malvin Torsvik (kulturpris eller ildsjelpris)

Vi har over flere år sett det arbeidet Malvin Torsvik, lektor ved Nord Universitet, har gjort for å legge til rette for utveksling mellom sykepleiestudenter og ansatte ved sykehuset Levanger og Haydom hospital i Tanzania.

Ett viktig element i dette er at han selv har bodd og arbeidet å nevnte hospital, og snakker derav flytende swahili. Vi har sett på nært hold den jobben han har gjort for å bidra til kulturutveksling siden vi har jobbet ved Haydom hospital, sett hva det har hatt å si for sykehuset og for den landsbyen sykehuset ligger i.

Vi er sikker på at mange sykepleiestudenter over år ville støttet en pris til Malvin Torsvik.Han har og vært vertskap når afrikanske studenter har kommet hit. Også kollegaer på universitetet ville støttet denne prisen.

Selv er han beskjeden om arbeidet han gjør, og jobber mye i det stille - men han oppnår mye som kan måles i menneskelige verdier.

Tron og Gunn Hauan Tronsen
Til toppen av siden 


26.10.17 Jan Johnsen Aarvik

Undertegnede foreslår Jan Johnsen Aarvik til Ildsjelpris for 2017.

Jan har i en årrekke vært en bærebjelke i Bymuseet i Levanger. Bymuseet har gjort en formidabel jobb for å drifte og vedlikeholde den unike Brusve Gård.

Jan har stått i bresjen for dette arbeidet. Han bruker, og har brukt hele sin fritid på arbeidet for Brusve. Gjennom store deler av året står han på med maling, oppussing og alt forefallende gjøremål for å holde gården i hevd. Ganske typisk stod han i malestigen til DAGEN før Levanger Kommune var vertskap for vår konge for noen år siden. En presentabel Brusve Gård møtte kongen.

Det er knapt en dag Jan og hans frue Kari ikke gjør en jobb på Brusve.

I sommerhelger er Jan ofte vertskap på Brusve når gården er åpen for servering.

Et uttall arbeidstimer har Jan brukt på Brusve, og sammen med øvrige medlemmer i Bymuseet har det ført til at gården i dag fremstår som et smykke i Levanger.

Hans utrettelige innsats fortjener absolutt Ildsjelsprisen for 2017.

Arne Wahlstrøm
Til toppen av siden 

Publisert: 12.09.2017 13:58 Sist endret: 06.12.2017 16:57
Post: Levanger kommune Boks 130, 7601 Levanger Besøksadresse: Håkon Den Godes gt 30 ved Torvet
Tlf: 74 05 25 00 Faks: E-post: postmottak@levanger.kommune.no
Åpningstid: Man-fre 09:00-15:00 Åpningstid: Org.nr.: 938 58 7051