Gå til innhold Globalmeny Forsiden
Toppbilde

2016 - Arve Brenne

(se også kulturprisen 2016 - kulturstipend 2016 - frivilligprisen 2016 


Driftskomiteen 07.12.16, sak 40/16 med begrunnelse

Ildsjelpris 2016 tildeles:

Arve Brenne


Mottatte kandidater, alfabetisk etternavn (9):

19.10.16 Pål Austeen, Ekne
Forslagsstiller: Eknesbygg
Begrunnelse: Pål Austeen har vært en viktig ildsjel og propell for det som i dag fresmtår som en av de mest kreative og aktive maritime foreninger i Trondheimsfjorden – Ekne småbåthavn.

Ekne småbåthavn, tuftet på historiske Falstadberget dampskipsanløp, er blitt en svært viktig arene for Ekne og tilreisende via sjøveien såvel som landeveien. Ikke bare framstår havna og landområdet rundt som svært veldrevet og tilrettelagt for aktivitet på land og til vanns, området er også blitt en yndet arena for en rekke ulike arrangement.

Det arrangeres hvert år Maritim Dag som er blitt en årlig bygdedag for Ekne der folk via båter og biler kommer langveisfra for å trives sammen, Falstadregattaen trekker hvert år seilbåter fra hele Trondheimsfjorden, minifestivalen Sjørock er blitt et ettertraktet intimarrangement som har gjort seg bemerket i vide kretser, og den trolske Lyskvelden på havna hver høst trekker unger i alle aldre som ved hjelp av undersjøiske lyskastere får spennende inntrykk av livet nede i sjøen under kaianlegget.

Pål Austeen er idéskaperen og ildsjelen bak alt dette. Han var også med og ta initiativ til at småbåtforeningene i Trondheimsfjorden gikk sammen om en Trondheimsfjordens "NAF-bok" i 2014.

Etter at Ekne Maritime Forening ble stiftet i 1990, og etter hvert tildelt ansvar fra Levanger kommune for å legge til rette for allmennhetens bruk av Falstadberget friområde på land, langs fjæra og på tilstøtende sjøareal, annonserte Statsbygg kaieiendommen for salg. Foreningen tok initiativ til at Levanger kommune burde kjøpe eiendommen, for å sikre den til fremtidig bruk for allmennheten beste.

Etter velrettet innsats overfor både Statsbygg og kommunen ble eiendommen kommunens eie for 50.000 kroner. Samtidig startet et nært og godt samarbeid med Levanger kommune om bruk og utvikling av Falstadberget friområde, som i dag er lokalitet for ei veldrevet småbåthavn, som skiftet navn til Ekne småbåthavn i 2012.

Hele denne lange seilasen fra 1990 til 2016 har Pål Austeen vært en viktig navigatør og premissgiver for foreningens gode utvikling. Det kommer båteiere langveisfra for å få ha båten sin liggende i Ekne småbåthavn. Og utviklingsarbeidet av en av Eknes viktige bolystskapere fortsetter også høsten 2016. Det skjer store ting ved småbåthavna, denne gangen på landsiden. Nok en gang på basis av vyer og idé fra ildsjelen Pål Austeen.

Pål Austeen er en virkelig kreativ ildsjel, med solid stayerevne og førsteklasses gjennomføringsevne.


22.09.16: Gunhild Bjørnes
Forslagsstiller: Gunn Aynny Sletnes Haarstad
Om du ser ei rappkjefta og alltid imøtekommende dame i byen så må det være Gunhild Bjørnes.
Til daglig hjelper hun mennesker til en bedre hverdag i jobben sin på kontakten i levanger.
Men Gunhild har overskudd til å hjelpe og være et muntrasjonsråd for både unge og gamle i fritiden og.
Jeg kan se henne med "vaffelrørebøtte" eller ei "skuffkake" som andre skal få. Alltid på farten til å gi.
Hun er besøkskontakt for våre aller eldste som kanskje er både ensomme og lei seg.
Når Gunhild har vært innom så huskes det av de som får besøk! Hun gir så mye av seg selv og bruker mye av tiden sin til å gi og glede andre.
Jeg har opplevd at hun hjelper alle mennesker både vi som bor i levanger og de som kommer til byen vår.
Gunhild er seg selv og gir aldri inntrykk av noe annet. Stødig og handlekraftig og snill.
Hun bruker ikke tiden sin på å fortelle alt hun gjør selv! Hun gjør det og jeg ønsker virkelig at hun kan få en anerkjennelse
for sin holdning for alle mennesker hun møter. Og for oss som får møte henne! 


19.09.16: John Håkon Boneng, Levanger Stallions
Forslagsstiller: Reidar Barstad 


31.10.16: Arve Brenne
Forslagsstiller: Ekne idrettslag
Begrunnelse:  Arve Brenne har vært en viktig person for Ekne Idrettslag og for bygda Ekne i flere tiår. Han har innehatt de fleste verv i idrettslaget. Arve var leder av laget i flere år på 80-tallet og bidro sterkt til det idrettslaget er for bygda Ekne i dag. I dag er han idrettslagets regnskapsfører og sørger for at det alltid er særdeles god orden i lagets økonomi. Som regel er en regnskapsførers jobb å sørge for å holde god oversikt over lagets økonomi, Arve bidrar med langt mere. Det er sjelden at man hører Arve si «nei, det har jeg ikke anledning til». Arve er et «Ja menneske» og vi hører ofte utsagn som: «Jeg kan gjøre det jeg, når må det være utført»? Slike personer er gull verdt for et idrettslag. Mang en time er nedlagt av Arve både når det gjelder papirarbeid, men også når det gjelder organisering av dugnad og deltakelse på dugnad. 

Arve har vært primusmotor de siste par årene for «Turstiprosjekt Torvmyra». Der har han søkt om tilskudd og organisert dugnader. I dag ligger en flott tursti på Ekne fra Innlegget opp til Torvmyra tilrettelagt for funksjonshemmede og småbarnsforeldre med barnevogn. Arve har også vært den som har fått til en god dialog og samarbeid med ML-senteret på bygda. Dette samarbeidet er utviklende og kommer alle i bygda til gode.

På vinteren er Arve en av idrettslagets snøscooter-førere og sørger for at det alltid er oppkjørte skispor og tilrettelegger for at skole og barnehage har skispor helt inn til døra. På sommerstid er det turstiene rundt om i bygda som holdes ved like. Alt i alt er Arve rett og slett en viktig person og en ildsjel av rang for Ekne Idrettslag.

Siden 2003 har Arve vært med å bidratt til at befolkningen i Levanger kommeune har kommet seg ut på tur. Arve har også gjort denne, etter hvert enorme jobben, på dugnad. Han har produsert kart, laget beskrivelser, konvolutter er blitt levert hit og dit, hengt opp kasser, registrert besøk på de forskjellige toppene og masse mer. Vi er ikke sikker på om at folk flest vet hvor mye tid Arve har brukt på dette, men det er mange tusen timer. Dette gjør han for at folk skal komme seg ut på tur. Arve har bidratt til at folk kommer seg ut og det igjen er positivt om man tenker folkehelse. «Ti på topp» -jobben har Arve gjort uten en krone i kompensasjon. Han har fått utallige telefoner fra folk som enten ikke finner en topp eller som sliter med å finne ut hvordan man registrerer seg. Arve er like hyggelig og behjelp som uansett hvem som ringer. I 2003 var det 2000-3000 besøk på de ti toppene som man kunne besøke, det ryktes at det i 2016 er opp mot 60 000 besøk. En formidabel økning som vi blant annet kan takke Arve for. Arve vil fortsatt bruke enormt mye tid på denne viktige jobben og fortjener en stor takk for det han gjør.

Ekne idrettslag mener at Arve Brenne er en særdeles god kandidat til årets Ildsjelpris i Levanger. Han er bestandig positiv og er  ut etter å legge til rette for at andre slik at de kan utfolde seg.


27.09.16: Audun Brenne 
Forslagsstiller: Johan Svendsen
Jeg foreslår Audun Brenne som klar ildsjelvinner for 2016.
Grunnen til dette er at nå må det være hans tur, etter så mange år med gratisjobbing for folk i alle aldre, på mange arenaer.
Samfunnsbygger for lokalbefolkningen på Ekne Dugnader over alt, uansett hvor det er, spør du Audun , så kommer han, så fremt han ikke er på dugnad et annet sted.
Audun stiller, enten det er redningsaksjon for nærbutikk, bygging av marina ved Falstadberget, tårn på toppen av Våttåberget på Ekne, eller suppesevering for Oslo bymisjon !
Audun stiller, enten det er korsang i Kor 7624, som dirigent for Skogn skolemusikk, og Ekne skolemusikk i flere tiår.
Audun stiller, enten det er som trener for jente og guttefotball, eller som hallvakt i Trønderhallen. ( Fotballentusiast, og uhelbredelig RBK
supporter.)
Aydun stiller, fordi han ikke er redd for å bli møkkete på fingrene, fjøsavløser, slottonn med hesjing, og høypressing, og når tunge ting skal flyttes.
Audun stiller opp, og besøker folk som sitter alene, både hjemme og på institusjon Audun stiller opp og tar ansvar, med sin deltakelse i Levanger kommunestyre.
Audun stiller, alltid, fordi han er en JA person, for alt og alle.
Og dette til sammen er nok bare en bitteliten del av ildsjelen Audun Brennes virksomhet i lokalsammfunnet

Den som kjenner Audun er privilligert.


31.10.16 Bjørn Erik Dypdahl
Forslagsstiller: Anders Grønli
Bjørn Erik Dypdahl har de siste fem til ti årene skrevet omtrent tjuetusen /20.000 kommentarer i debatter på Nettet.
De fleste kommentarene er skrevet med fullt navn i Levanger-Avisa, Verdalingen, Trønder-Avisa eller Innherred.

Dypdahl har brukt mange hundre, ja, kanskje flere tusen timer av sin fritid for demokratiet.
Andre har selvfølgelig brukt fritid for demokratiet, men Dypdahl sin debatt på Nettet har vært viktig nybrottsarbeid.

Kulturprisen 2016 eller Ildsjelprisen 2016 bør tildeles Dypdahl for å markere at debatt med fullt navn på Nettet er god kultur.


18.10.16: Anne Granaune Nilsen og Hege Hallan
Forslagsstiller: Kjellaug Sandnes.
Anne og Hege har i en årrekke lagt ned et enormt arbeid som tilretteleggere og pådrivere i Levanger BarneBy Teater og nå Levanger Nye Teater. En stor gruppe barn, ungdom og voksne har takket være de to driftige damene fått mange gode mestringsopplevelser med teater. Profesjonell kvalitet på manus, regi, kostymer, musikk, scenografi og sminke har gitt både aktører og publikum magiske opplevelser på Levanger torg, Brusve gård, Nordtun Grendehus, Festiviteten kulturhus og i Munkeby klosterruiner.

Teateroppsetninger på stadig nye scener krever gjennomtenkt organisering, og kreativ bruk av folk og ressurser. Dette innebærer f.eks. bygging av sceneelementer og gjennomføring av øvingskvelder på privat låve, utforming og søm av kostymer, skriving av manus, komponering av tekst og musikk, koking av hundrevis av liter kaffe på eget kjøkken, timevis med planleggingsmøter, telefoner, og evne til å aldri gi opp. Kulturinteresserte på Innherred kan glede seg til nye, spennende teateropplevelser dersom de to damene fortsetter i samme stil. Hege og Anne er ekte ildsjeler som fortjener å bli verdsatt.


27.10.16 Erling Modell
Forslagsstiller: Amanda Sotberg, Levanger håndballklubb
Ønsker å nominere Erling Modell til årets ildsjelpris.
Erling er en av klubbens lojale dugnadshjelpere oppgjennom tidene! Erling er og har over flere år vært ansvarlig for rigging og gjøre klar arenaen til Levanger Håndballklubbs hjemmekamp-arrangement. Ikke minst rigge ned/rydde etter kamp. Det krever endel arbeid og tunge tak! Han kan også finne på å stille opp ved andre dugnadsarrangement hvor vi trenger hjelp.

Erling har vært med i alle år og er unik for klubben. Han har ingen spesiell tilknytning til klubben (dvs. barn som har spilt/spiller i klubben), men brenner for idrett og har en unik stå-på-vilje! Han er lojal og har alltids et smil om munnen, og sprer sitt gode humør til de som er med i arrangementstaben og alle andre. Selv om klubben rykket ned fra eliteserien og har hatt noen tunge sesonger så har Erling valgt å fortsette, støtte oss og hjelpe til! En engasjert og trofast tilskuer er han også!

Vi ønsker å takke han for jobben han gjør og synes han fortjener "årets ildsjelpris"!


20.09.16 Line Thorsen
Forslagsstiller: Solrun Matberg
Jeg foreslår Line Thorsen (prosjektleder) og Levanger nye teater for deres Ronja Røverdatter i Munkeby klosterruiner som mottaker av årets ildsjelpris.
De har sammen med mange frivillige lagt ned en betydelig innsats siden februar i år for å få dette til.

Det skapte også veldig kjærkomne dugnadskroner til frivillige lag og foreninger. Og så artig en dugnad det var å få stå i kiosk-teltet og selge blant annet Røversuppe

Og resultatet ble over alle forventninger, en oppsetning som fenget alle aldersgrupper, og som engasjerte og skapte samhold på alle måter. Et viktig tiltak for lokalsamfunnet og utover kommunegrensene.
Til toppen av siden

 

Publisert: 29.10.2014 08:39 Sist endret: 08.12.2016 10:11
Post: Levanger kommune Boks 130, 7601 Levanger Besøksadresse: Håkon Den Godes gt 30 ved Torvet
Tlf: 74 05 25 00 Faks: E-post: postmottak@levanger.kommune.no
Åpningstid: Man-fre 09:00-15:00 Åpningstid: Org.nr.: 938 58 7051