Gå til innhold Globalmeny Forsiden
Toppbilde

Ildsjelprisen 2009 - Levanger kommune

(se også Kulturprisen 2009 - kulturstipend 2009)

Driftskomiteens vedtak 02.12.09: Ildsjelprisen 2009 tildeles Martin Friberg

----------------------

Send begrunnet forslag på kandidat til Ildsjelprisen 2009:

postmottak@levanger.kommune.no

(om ønskelig, - foreslå gjerne kandidater som allerede er foreslått/ - støtt tidligere forslag)

Forslagsfrist: 24.11.09 - forslagsrunde avsluttet!

Driftskomiteens sak 35/09, 02.12.09

----------------------

Mottatte forslag, sortert på etternavn/lagsnavn:

 

24.11.09 - Bøndene i Munkeby
Vi vil foreslå at bøndene i Munkeby får kommunens ildsjelspris 2009.

Bakgrunn er den flotte turveien som de laget for tre år siden, og som følger Levanger-elva i om lag 2 km.
fra klosterruinene og nedover. Stien er lagt i et vakkert område – uansett årstid – og inviterer befolkningen til å bli kjent med naturen i randområdene til elva.
Dette føyer seg inn i Miljøsjef Einar Weiseths planer om å utvide  gangmuligheter langs/i nærheten av Levanger-elva fra byen og opp gjennom Frol til Munkeby i sin tid.

Det er lagt ned stor egeninsats i dette prosjektet og SMIL-midler er gitt for å fullføre prosjektet. Ei flott trebru, rasteplasser og infoskilting er også med.

De som står bak er deler av grunneierlaget v/ Elling Munkeby med grunneiere Tore Svendgård, Odd Arne Indahl, Helge Elvebakk, Harald Munkeby og Håkon Fiskvik.

Dette er blitt et fint tilbud for de som tar søndagsturen til gammelklosteret i Munkeby, og får med seg denne trivelige turstien langs Levanger-elva.

Anne-Lise og Sveinung Havik

Til toppen av siden 

25.11.09 - Martin Friberg
Jeg vil foreslå Martin Friberg som mottaker av kulturprisen 2009.
Begrunnelse er etableringen av det utrolig innholdsrike gårdsmuseet i Nordenget. De som ikke har vært der, bør absolutt ta seg en tur.
Alternativt at Martin Friberg tildeles ildsjelprisen 2009.

Arvid Tverdal

===============================================

24.11.09 - Martin Friberg
Martin Friberg bør få kulturprisen eller ildsjelprisen for hans gårdsmuseum i Markabygda. 
Han innsats for å samle gamle maskiner med mer er helt unik.  Han fortjener den heder og ære som ligger i å få kulturprisen eller ildsjelprisen av Levanger Kommune.

Arne Sveipe Knudsen

Til toppen av siden 

11.11.09 - Huldra
Foreslår Teatertruppen Huldra - Solveig Salthammer Kolaas, Ingrid Elise Andersen og May-Britt Norum - til Ildsjelprisen for 2009.

At de er Ildsjeler viser de ved sitt brennende engasjement for å spre sangglede. At de er dedikerte kulturarbeidere viser de ved den vare og varme måten de behandler, og løfter frem, lokale skalder og lokal egenart på - deriblant Skogndikteren Johannes Holans tekster.

Det må fremheves at truppen også opptrer for grupper som ellers ikke ville ha hatt tilgang til kulturtilbud - som sykehjemspasienter.

Terje Carlsen

Til toppen av siden

10.11.09 - Sheila Lian (også foreslått til Kulturprisen 2009)
Sheila Lian har i en mannsalder vært og er fortsatt en drivende kraft i Levanger Svømme og Livredningsklubb.
 
Selv om hennes egne barn sluttet i klubben har Sheila fortsatt som bærebjelke. Gjennom sin unike evner til å oppmuntre, støtte og redusere prestasjonsangst hos barna har Sheila bidratt til at svømmere i klubben i alle år har hevdet seg på nasjonalt nivå. Dette til tross for at kommunens evne og vilje til å serve oss med akseptable svømmeanlegg har vært fraværende.
 
Leiken i svømmeopplæringen, og det sosiale utenom selve svømmetreningene, har Sheila alltid fremhevet som viktig. Dette har gjort at det har vært stor pågang for å bli medlem av klubben.
I tillegg har foreldre vært pågående for at klubbens trenere skulle lære  barna basale svømmeferdigheter - en livreddende ferdighet som skolen ikke har klart å ivareta utviklingen av.
Sheila har innad i klubben administrert denne pågangen på en enestående måte slik at de færreste har opplevet å blitt avvist og barna har fått sin livreddende svømmeopplæring.
 
Sheila er et medmenneske det er lett å bli glad i, og jeg vet jeg har mange hundre barn og voksne med meg i ønsket om at Sheila enten skal få sin fortjente kulturpris eller en ildsjelpris.
 
Olav H. Holm

Til toppen av siden

12.11.09 - Arne Dag Pettersen
Arne Dag Pettersen er en klar kandidat til ildsjelprisen.

Hvis man ser på hva han har utrettet, bl.a for hyttefolket på Vulusjøen og for båtfolket i Levanger, må man bare bli imponert.

Det høres kanskje ut til å være en enkel sak å få satt opp mast for mobildekning på fjellet, men det var det såvisst ikke. Strøm til hyttene var han også foregangsmann for. Her var det mange konflikter og motbakker. Med ukuelig pågangsmot jobbet Arne Dag Pettersen mot både byråkrati og motkrefter. Når han ettehvert lyktes, er vel de aller fleste enige om at dette var rett og riktig. Enda i dag kommer visstnok en og annen hytteier og ber om tilkobling....

Nå er det festeavgifta med Statskog som tar ikke så rent lite tid. "Hytteierne på Vulusjøen," vil noen si, "det blir litt snevert." Tell etter, hvor mange er det, med familier, venner og dagbesøkende som bruker fjellet. Havna Småbåtforening, utvidelse på Sjøbadet og nå i sommer, Sundet Båtforening utenfor gamle Felleskjøpet, er også Arne Dag Pettersens fortjeneste.

Likeså toalett, dusj og vaskemaskin i tilknytning til Gjestebrygga ved Dampskipsbrygga var herr Pettersen initiativtaker til. Og ikke har han båt selv, heller!. Båtbesøkene øker bare på, og nå kan disse vaske klær, dusje og trives i Levanger. Høres kanskje ut som en bagatell det og, men glem ikke at sjøveien er Riksvei 1 her i Norge. Arne Dag Pettersen har skjønt det, har ikke folket tid til å svinge av fra E-6, får vi møte dem på Gjestebrygga. Det er folk som blir en stund, som setter av tid i Levanger og som kommer tilbake.

I tillegg er Arne Dag Pettersen en mann som er en pådriver i mange sammenhenger, og en person som i alle sammenhenger snakker varmt om Levanger. Gå ham litt etter i sømmene så vil dere se at han er en ildsjel i ordets rette forstand.

En som har sett det.

Til toppen av siden

22.11.09 - Kjellrun Skjerve
Forslag om Kjellrun Skjerve til ildsjelprisen 2009.

Begrunnelse:
Kjellrun har i en årrekke vært pådriver og aktiv i natur- og friluftsliv i Skogn IL, Levanger kommune og NT- Turistforening. Hun vært aktiv både sommer og vinter.
Av oppgaver og verv kan nevnes:

  • Pådriver i skigruppa i Skogn IL
  • Mangeårig oppsyn, vedlikehold og drift av Skjøtingsstua
  • Startet opp onsdagstreff for pensjonister med kaffe og vaffelservering i nyrestauret klubbhus i Lundsbustaden. Dette har blitt svært godt mottatt og godt besøkt av turgåere med og uten ski. Kjellrun og ektefelle Oddvar har vært initiativtakere og hovedansvarlige for restaureringa av klubbhuset i Lundsbustaden.
  • Aktiv i ”10-på-topp” i Levanger kommune med tilsyn av 3 poster: Svarthølberget, Furuhøvelen og Bokkhaugen.
  • Ansvarlig for merking av løypene fra Torsbustaden/Lundsbustaden opp mot Skjøtingsstua og over til Tomtvatnet.
  • I Nord-Trøndelag Turistforening har Kjellrun og mannen ansvar for tilsynet med Bringsåsen, turistforeningens hytte i Vera.
  • Hun er turleder i Turistforeningen og har flere faste fellesturer både lokalt i Levanger og i Verdals-fjella.
  • Hun er løypeansvarlig (ansvar for merking) for  flere turløyper i Levanger og Skjækerfjella.


Kjellrun er den som en hyppigst treffer i lokale fjell og skoger. Hun er en gledesspreder og det er alltid trivelig å møte henne. Hun er en sosial og omsorgsfull person som gjerne deler sine erfaringer med andre.
Når vi beskriver Kjellruns aktiviteter og  oppgaver, må det nevnes at hun ofte gjør disse aktivitetene sammen med sin mann Oddvar. Han er i tillegg aktiv tilrettelegger av skiløypene i Torsbustad-området.
Forslag 2 er å gi ildsjelprisen til Kjellrun og Oddvar sammen.

Siri Woldseth Brørs og Pål Brørs

Til toppen av siden

24.11.09 - Gunnar Jarle Sorte
Ildsjel: Gunnar Jarle Sorte
Brenner for: at Staup skal sikres og videreutvikles som Levangers grønne hjerte til glede for innbyggerne og andre som måtte legge veien dit.

Gunnar Jarle sprer kunnskap om det ”grønnes” betydning for menneskenes helse og velvære i all sin ”gjøren og laden”, og markedsfører Staup og Staup sitt framtidige potensiale i enhver sammenheng.
Som styreleder i Staups Venner jobber han utrettelig for at Staup skal bli en oase til glede for oss alle nå, og for kommende generasjoner.
Han er en visjonær misjonær for Staup og potensialet som ligger der, ser muligheter der andre ser umuligheter,  og opptrer alltid saklig og med stor faglig tyngde.
I tillegg har han en unik evne til å formidle sitt budskap, og er en inspirerende samarbeidspartner for alle som jobber for Staups beste.

Vi – det øvrige styret i Staups Venner – vil gjerne at Gunnar Jarle tildeles årets ildsjelpris.

For det øvrige styret i Staups Venner
Rannveig M. Arentz

Publisert: 06.11.2009 17:43 Sist endret: 13.10.2010 13:14
Post: Levanger kommune Boks 130, 7601 Levanger Besøksadresse: Håkon Den Godes gt 30 ved Torvet
Tlf: 74 05 25 00 Faks: E-post: postmottak@levanger.kommune.no
Åpningstid: Man-fre 09:00-15:00 Åpningstid: Org.nr.: 938 58 7051