Gå til innhold Globalmeny Forsiden
Toppbilde

Idrett

Levanger idrettsråd
Levanger Idrettsråd (IR) er et fellesorgan for idretten i kommunen, organisert i NIF gjennom idrettskretsen og underlagt NIFs lover og vedtekter. Idrettslag med medlemskap i NIF blir automatisk medlem i IR i sin kommune.

Levanger IR skal arbeide for best mulige forhold for idretten i kommunen, og være en arena for samarbeid mellom lagene, mellom lagene og de kommunale myndigheter og mellom lagene og idrettskretsen. Arbeidet skal preges av frivillighet, demokrati, lojalitet og likeverd. All idrettslig aktivitet skal bygge på grunnverdier som idrettsglede, fellesskap, helse og ærlighet.

Samarbeidsvtale mellom Levanger kommmune og Levanger Idrettsråd PDF


Klikk for BUA

Samarbeidsavtale mellom Norges idrettsforbund og BUA PDF  (BUA = Utstyrsbua)

 

Doping
Antidoping Norge har egne hjemmesider.

Til toppen av siden

Idrettsanlegg

Fotballbane


BallbingeBallbinge
Det er ballbinger følgende steder i Levanger:

 • Ekne
 • Gjemble (Nesset US)
 • Leira
 • Mule
 • Ronglan
 • Skogn
 • Åsen


Gymnastikksal


Hall


Moan Fritidspark - klikk for større fotoIdrettsbane - Idrettsplass
Levanger Fritidspark ligger på Moan og består i dag av friidrettsanlegg med speakerbu og elektronisk tidtakersystem, kunstgress fotballbane, naturgress fotballbane, naturgress treningsbane, tennisbaner, sandvolleyballbaner, skatepark og områder for uorganisert fritidsaktivitet med badeplasser og grillhus.

Idrettshall

 • Trønderhallen ligger på Røstad og består av svømmehall, idrettshall, klatrevegg, buldrerom, møterom og seminarrom, kafé, samt treningssenteret 3t.
  Idrettshallen har to fulle håndballbaner, som kan deles opp i totalt fem mindre enheter for basketball, volleyball, badminton mm.
  Levanger Håndballklubb trener og spiller hjemmekampene sine i Trønderhallen, og Trønderhallen arrangerer bl.a. Trønderhallcamp og er en konsert- og møtearena i Levanger.
 • Løa turn- og basishall ligger på Røstad, og har bl.a. fastmontert utstyr som trampet, skranke og trampoline. Løa turn- og basishall leies kun ut til idrettslag eller tilsvarende lag som har til hensikt å drive turn- og/eller basistrening.
  Henvendelse til www.tronderhallen.no for mer informasjon og leie
 • Skognhallen ligger på Skogn like ved Skogn barne- og ungdomsskole
 • Levangerhallen ligger i tilknytning til Levanger videregående skole


Ishall
Det er ikke innendørs ishall i Levanger kommune. En eventuell fremtidig innendørs ishall i Levanger må sees i sammenheng med behovene i Verdal kommune, og være et samarbeidsprosjekt i Innherred samkommune, jfr. Idrettspolitisk plan levanger kommune.

Det er utendørs islegging vinterstid utvalgte steder i kommunen, og på Stadion er det bl.a. planlagt en fotballbane som skal islegges vinterstid.

Lysanlegg
Det er flombelysning i de fire hoppbakkene, alpinbakkene og lysløypa tilknyttet Torsbustaden skisenter. Se også informasjon om hvor det finnes lysløyper i Levanger.

Det kan søkes om spillemidler til lysanlegg for alle utendørsanlegg, både nytt lysanlegg og rehabilitering av allerede eksisterende lysanlegg.

Lysløype - Skianlegg - Skileikanlegg - Skiløype
Det er lysløyper følgende steder i Levanger:

 • Ytterøy lysløype går i en trase ved idrettsanlegget Dragåsen. Ta ferga fra Levanger sentrum til Ytterøy som tar ca. 30 minutter. Når du har kommet til Ytterøy, kjør rett frem i 2 km, og ta av til høyre i første kryss. Kjør rett frem i ca. 6 km til du kommer til et kryss der det står Stadion til venstre. Kjør opp bakken hvor det står ett nytt skilt med stadion til høyre.
  Kjør 300 meter til og du er fremme
 • Markabygda lysløype, ca. 20 min kjøring sørover E6 fra Levanger sentrum til Nossum før en tar av til Markabygda
 • Nesset lysløype, ca. 5 min kjøring fra Levanger sentrum over Sundbrua mot Nesset ungdomsskole
 • Torsbustaden lysløype og Torsbustaden Alpinsenter med 3 nedfartsløyper, skitrekk med kapasitet på 1200 personer i timen, og med flomlys i alle tre løypene. Ca. 15 min kjøring sørover E6 fra Levanger sentrum til Nossum før en tar av til Torsbustaden
 • Lundbustaden skistadion, kun noen minutters kjøring fra Torsbustaden. Se veibeskrivelse for Torsbustaden lysløype
 • Frolfjellet skisenter, ca. 20 min kjøring østover fra Levanger sentrum mot Okkenhaug og Buran hvor en tar av oppover fjellvegen mot Vulusjøen
 • Åsen lysløype, ca. 15 min kjøring fra Åsen sentrum nordover E6, østover under jernbaneundergangen


Se også informasjon om spillemidler til lysanlegg, samt informasjon om aktivitetsstyrt utendørsbelysning som kan spare idrettslagenes lysløyper for store mengder energi på idrettslagene lysløyper.

Torsbustaden Alpinsenter - klikk for større bilde

Skøytebane
Det er utendørs islegging vinterstid utvalgte steder i kommunen, f.eks.Levanger stadion, Levanger sentrum.

Treningstid


Uteanlegg
Se informasjon over for ulike uteanlegg som skøytebane, ulike skianlegg, idrettsplasser og ulike fotballanlegg

Til toppen av siden

Idrettsarrangement

 • Levangercup, Moan, fotball, barn og unge
 • Levangerstafetten, gateløp Levanger sentrum
 • Moankarusellen, friidrett Levanger Fritidspark 
 • St. Olavsloppet, løping, stafett, Østersund-Trondheim
 • Sykkelrittet Tour de Tomtvatnet ble arrangert første gang i 2008 i forbindelse med Levanger-avisas 160-årsjubileum. Målet med rittet er å fremme fysisk aktivitet og øke interessen for sykkelsporten, samt synliggjøre de flotte turmulighetene i nærmiljøet gjennom sykkelrittet som går fra Levanger sentrum, Okkenhaug, Tomtvatnet, Markabygda og Skogn.
  I 2014 utvides Tour de Tomtvatnet til å bli et trippel med skirenn, sykkelritt og løp.
 • Hårskallen opp er en duathlon som alle som har en sykkel og et par joggesko kan delta på. Turen går fra Trønderhallen og opp til kommunenes høyeste punkt som er Hårskallen, 735 m.o.h, hvorav ca. 23 km sykling og ca. 4 km løping.
 • Skallrennet er et kretsrenn som blir arrangert av Frol IL på Frolfjellet skisenter. Rennet arrangeres 5. juledag hvert år. Alle i fra 11-årsklassen og oppover kan delta.
 • Arnljot Gelline er et tradisjonsrikt og sagnomsust turrenn som første gang stod på programmet 31. mars 1935, som en stor utfordring til bygdas og distriktets skiløpere. Den gang med start fra Høylo (Helloa) i Vinne med innkomst på Sulstua i Sul. I dag samarbeider Vinne Skilag og Frol IL om turrennet som går i ei rundløype på Frolfjellet med start og innkomst på Vulusjøen.
 • Levangerstafetten er et gateløp i sentrum av Levanger med start og mål i Håkon den godes gate foran hovedinngangen til rådhuset, og arrangeres hvert år i forbindelse med Levanger-martnaen. Mer informasjon kommer på Frol ILs hjemmeside når stafetten nærmer seg.  
 • Trønderhallen arrangerer årlig Trønderhallcamp for barn/ungdom 8-15 år, med lek-aktiviteter hver dag i tre dager.
 • 10 på topp er et samarbeid mellom Levanger idrettsråd og mange av kommunenes idrettslag. Tilbudet gjelder i perioden 1. februar til 31. oktober. Kart kan kjøpes av Levanger Idrettsråd, i sportsbutikkene i Levanger, Mekonomen Åsen, Bunnpris Skogn, Ekne Nærkjøp, Markabygda Montesorriskole og hos servicetorget Levanger kommune. De som besøker en eller flere topper og samtidig leverer svarslipp er med i trekking av premier. Alle som besøker 10 av toppene/stedene får premie. Følg også 10 på topp Levanger på facebook.
 • Såmmårgauken er et mosjonsløp som arrangeres i juni på Bumyra stadion av Markabygda IL.
 • Høgsetrennet er et 35 km langt turrenn i klassisk stil som arrangeres i februar av IL Aasguten med start på Vårtun (Skjeldstadmark) og mål ved Møssingdalen (Åsen).
 • Stokkvola opp, duathlon er et sykkel- og terrengløp med start ved Duun Industrier AS – 8,2 km sykkel til Møssingdalen skisenter – 2,1 km løping etter Stokkvola Tusenårssti – mål på Stokkvola.
 • Hårskailltrampen er en turmarsj med løyper på 10 og 20 km, med start og innkomst på Skallstuggu. Handicap- og barnevognløype på 10 km etter veg.
 • O-sjuer`n er treningsløpene i Frol. Her er det ulike løypåer og vanskelighetsnivå å velge mellom. Løpene arrangeres i nærområdet på Levanger, og foregår på onsdager i april, mail, juni, august og september.        


Meld gjerne inn ditt arrangement til idrettskonsulenten slik at denne listen er mest mulig oppdatert. 

Til toppen av siden

Publisert: 24.02.2009 12:35 Sist endret: 11.04.2019 09:41
Post: Levanger kommune Boks 130, 7601 Levanger Besøksadresse: Håkon Den Godes gt 30 ved Torvet
Tlf: 74 05 25 00 Faks: E-post: postmottak@levanger.kommune.no
Åpningstid: Man-fre 09:00-15:00 Åpningstid: Org.nr.: 938 58 7051