Gå til innhold Globalmeny Forsiden
Toppbilde

Korona - Covid-19

LURER DU PÅ OM DU SKAL TESTES?
Ved smittemistanke - ring legevakt, tlf: 116117 eller BESTILL elektronisk 

Siste:

 • 16.10.20 kl. 07:00 OPPDATERING

Det er ikke avdekket nye smittetilfeller i Levanger siste uke. Alle 34 som har vært registrert smitta er nå friske. Det er svært gledelig!

Samtidig minner vi om at det fort kan blusse opp. Situasjonen i andre kommuner viser at det er svært lite som skal til for å få en stor oppblomstring. Det er derfor viktig at alle fortsatt er nøye med handvaskt etc. og holder god avstandt til andre, særlig gjelder dette i sosiale sammenhenger. God helg!

 • 09.10.20 kl. 09:00 OPPDATERING

Ett nytt smittetilfelle bekreftet i Levanger i dag. Også dette er en nærkontakt til tidligere bekreftet smitte denne uken. Vedkommende har vært i karantene siden ankomst Norge for snart to uker tilbake, er ung og uten symptomer. Det er ikke mistanke om smitte utover husstanden.

Totalt har vi siste drøye uken hatt 7 nye smittetilfeller i Levanger. Alle har kommet fra utlandet, alle har forholdt seg prikkfritt til karanteneregler og alle er unge voksne ved god helse.

Næmere informasjon finner du på FHI sine nettsider.

 • 08.10.20 kl. 09:00 OPPDATERING

Onsdag kveld ble det bekreftet to nye smittede i Levanger. Disse er nærkontakter i samme husstand som den personen som ble bekreftet smittet for noen dager tilbake. De har vært i karantene hele tiden og fulgt alle retningslinjer. Det var forventet at disse ville teste positivt på sikt. Alle fem var i samme reisefølge fra utlandet og har ikke hatt kontakt med andre enn hverandre etter ankomst Norge. Ingen av de to nye smittede har symptomer og begge er nå fortsatt isolert i hjemmet frem til onsdag neste uke. Til sammen er det nå bekreftet 33 smittetilfeller i Levanger.

Kommunen oppfordrer alle som har mulighet til å holde seg i aktivitet om å gjøre det og nyte den fine høsten vi har i Trøndelag. Husk smittevernreglene om avstand og hygiene. 

Næmere informasjon finner du på FHI sine nettsider.

 • 07.10.20 kl. 07:00 OPPDATERING

Tirsdag kveld ble det påvist et nytt smittetilfelle i Levanger. Det dreier seg om en ung mann som fikk symptomer etter å ha ankommet fra utlandet for noen dager tilbake. Han og hans kone kom fra utlandet i egen bil, gikk rett i karantene og har ikke hatt kontakt med andre siden ankomst Norge. Kommunen fremhever at dette er forbilledlig etterlevelse av karanteneregler og retningslinjer for testing. Det er ikke mistanke om at andre utenfor husstanden skal være smittet. Dette viser viktigheten av reisekarantene og testing. Mannen er i bedring og isolert i eget hjem. 

Så langt er det da påvist 31 tilfeller i Levanger kommune. Ingen er for tiden alvorlig syke.

Lurer du på noe ang Korona anbefales  FHI sine nettsider. De oppdateres daglig med nyttige råd og tips.

 • 06.10.20 kl. 07:30 OPPDATERING

Det er ikke registrert nye smittetilfeller i Levanger. Det er all grunn til fortsatt å takke alle innbyggerne for god innsats i bekjempingen av Koronaepidemien. Vi har hatt 30 tilfeller så langt, all smitte er sportet opp og de som har blitt syke har gått i isolasjon. La oss fortsette slik!

For å holde kontroll på smitten er testing viktig. Innherred interkommunale legevakt sin teststasjon på Rinnleiret har stor kapasitet. Du kan bestille til deg og din familie. Vi ser helst at du bestiller selv via vår nettløsning! Det er enklest for deg. Alternativt kan du ringe 116117 for å bestille time.

Bestill her!

Teststasjonen er godt skiltet fra avkjøringen på E6 ved Rinnleiret (mellom Levanger og Verdal). Ikke møt opp uten å ha bestilt time.

 • 02.10.20 kl. 11:30 OPPDATERING

Det er bekreftet 3 nye Covid-19 smittede i Levanger. Alle unge voksne og i fin form. Smitten er påvist ved ankomst Norge fra rødt land og de smittede gikk umiddelbart i karantene etter ankomst Norge og er nå i isolasjon. Smittesporing er i gang, men vi anser det lite sannsynlig at andre utover husstanden er blitt smittet. De tre ble testet på teststasjonen på Værnes. Det er viktig at så mange som mulig benytter seg av muligheten av testing på Værnes ved ankomst fra utlandet.

Så langt er det nå 30 personer som har hatt påvist smitte i Levanger. 27 av disse er friskmeldt.

Selv om det er god kontroll på smitten og aktiviteten i samfunnet gradvis økes er det viktig at alle fortsatt følger smittevernreglene om å holde seg heime ved sykdom, holde god avstand og være nøye med håndhygiene. 

Det nærmer seg tiden for ordinær sesonginfluensa. Kommunen oppfordrer alle innbyggere over 65 år og andre med underliggende sykdommer om å vaksinere seg. I tillegg bør alt helsepersonall med pasientkontakt ta vaksine.  Se nærmere informasjon på FHI sine sider

 • 23.09.20 kl. 08:00 OPPDATERING

Det er fortsatt ikke registrert nye smittetilfeller i Levanger siden 26. august. Kommunen vil berømme innbyggerne for bidragene til den dugnaden alle er med på med å holde seg heime ved sykdom, holde avstand og ha god håndhygiene. Dette må fortsette! Samtidig anbefales innbyggere i risikoutsatte grupper og helsepersonell å vaksinere seg mot årets sesonginfluensa. 

 • 14.09.20 kl. 08:00 OPPDATERING

Det er ikke registrert nye smittetilfeller i Levanger siden 26. august. Kommunen vil berømme innbyggerne for bidragene til den dugnaden alle er med på med å holde seg heime ved sykdom, holde avstand og ha god håndhygiene. Nå gjelder det å fortsette det gode arbeidet til vaksinene forhåpentligvis er tilgjengelig utpå vinteren!

 • 02.09.20 kl. 11:30 OPPDATERING

Nettbasert bestilling av koronatesting er nå klart. Innherred interkommunale legevakt forenkler bestilling av koronatest. Du kan bestille til deg og din familie. Vi ser helst at du bestiller selv via vår nettløsning! Det er enklest for deg. Alternativt kan du ringe 116117 for å bestille time.


Bestill her!

HVOR?
All testing skjer på Rinnleiret teststasjon. Ta av E6 ved Rinnleiret (mellom Levanger og Verdal) og følg skilting. Se kart her

NÅR og HVEM BØR TESTE SEG? Flere kriterier finner du her

 Følgende bør teste seg:

 1. Alle med akutt luftveisinfeksjon eller andre symptomer på korona
 2. Alle som har vært utsatt for smitte med korona, enten som nærkontakt eller etter reise i land eller region med høy forekomst de siste 10 dagene
 3. Andre grupper etter vurdering av lege. 
 4. Alle som selv mistenker at de er smittet av korona, bør få anledning til å teste seg. 

MÅ ha avtale!
Du kan IKKE møte opp uten timeavtale for å ta testen. Da vil du bli avvist. Årsaken er at vi må holde orden i testsystemet, og at vi må forberede våre ansatte slik at de kan ta testene på en slik måte at vi unngår spredning av korona.

Viktig:
Det er gratis å ta koronatest.

Svar på prøven!
Du vil finne svar på din koronaprøve på www.helsenorge.no i løpet av 1-3 døgn etter prøvetaking (ved svært høyt antall prøver forventes noe lengre svartid)

 • 01.09.20 kl. 08:00 OPPDATERING

Det er ikke registret nye smittetilfeller i Levanger siden onsdag forrige uke. Dette er svært positivt, men vi ser at det er betydelig lokal oppblostring i enkelte deler av landet, så det gjelder å være på vakt og beholde på de gode vanene og overholde smittevernrådene. Holde seg heime om en er syk, holde minst 1 meter avstand til andre folk og utøve god håndhygiene. Kommunen har god testkapasitet. Har du symptomer på luftveisinfeksjon er det bare å ringe 116 117 og bestille time.

Det skjer stadig endringer i nasjonale anbefalinger. Kommunen oppfordrer til at disse følges. Se FHI sine nettsider

 • 27.08.20 kl. 07:30 OPPDATERING

Det ble onsdag bekreftet et nytt smittetilfelle i Levanger. Det dreier seg om enn ung mann som har hatt svært lite symptomer og som nå allerede er symptomfri. Mannen ble testet tirsdag.

Til sammen er det nå konstatert 27 smittede personer i Levanger siden registreringene startet. 25 av disse er friske og ingen av de to siste er heller alvorlig syke.

Det er svært viktig at alle følger på smittevernrådene om å holde avstand, unngå kontakt, vask hendene og holde seg heime når en er syk. Og så minner vi om at alle frarådes å gjennomføre unødvendige reiser.

Om du har symptomer på luftveissykdom bør du teste deg. Kommunen har god testkakaisitet. Ring 116 117 for å avtale time.

 • 20.08.20 kl. 14:00 OPPDATERING

Det er ikke avdekket nye smittetilfeller i Levanger denne uka, men det er all grunn til å være forsiktig nå når store deler av samfunnet har startet opp. Mange er på ferie hos oss, og mange har vært på ferie andre steder. Vi har god testkapasitet på Rinnleiret. Ring 116 117 dersom du har symptomer på luftveisinfeksjon. Så blir du testa.
Ellers kommer det stadig nye råd nasjonalt. Levanger kommune følger disse. Se FHI eller helsenorge.no

 • 13.08.20 kl. 07:00 OPPDATERING

Levanger kommune fikk onsdag kveld beskjed om at det er konstatert et nytt smittetilfelle i kommunen. Det er en middelaldrende mann med mild sykdom som er isolert i eget hjem.

Vedkommende er nærkontakt til nylig smittede i Levanger og vedkommende har vært i karantene den siste uken. Han testet negativt som nærkontakt for en snau uke siden, men ble testet på nytt da han fikk symptomer. Smitteoppsporing er ferdig og det er ingen nye nærkontakter som skal testes knyttet til dette smittetilfellet. Samtidig opplyses at smittekilden for den første av de 5 siste tilfellene i Levanger nå anses oppklart. Til sammen er det nå registrert 26 tilfeller av kononasmitte i Levanger. De 21 først smittede er friske.

 • 12.08.20 kl. 12:00 OPPDATERING

Det er ikke konstatert nye smittetilfeller i Levanger denne uka, men kommunen har beredskap for at det er sannsynlig at det kommer flere. Innbyggere oppfordres om å følge UD og regjeringas reiseråd og ikke dra til utlandet hvis det ikke er helt nødvendig.

Ellers er det slik at de som har vært i utlandet må følge nøye med på FHI sine råd og følge disse. 

Kommunen oppfordrer alle sine innbyggere instendig om å holde seg heime hvis de er syke, holde avstand og vaske hender grundig. Er du i tvil om du kan være syk ringer du 116117 og får bestilt time til testing.

 • 09.08.20 kl. 13:45 OPPDATERING

Det ble i helga bekreftet tre nye Covid-19 smittede i Levanger. Alle tre er nærkontakter til forrige smittetilfelle. Det dreier seg om en ung mann og to middelaldrende kvinner. Alle har mild sykdom og er isolert i eget hjem. Smitteoppsporing er i gang. Vi vet ennå ikke hva som er den opprinnelige smittekilden til disse fire siste tilfellene.

Vi ber alle være ekstra oppmerksomme på smittevernreglene de kommende dager og uker. Vi er nå inne i en sårbar overgangsperiode mellom ferieavvikling med mye reising og oppstart arbeid/skole. God innsats nå vil kunne forebygge mange smittetilfeller!

 • 07.08.20 kl. 07:30 OPPDATERING

Torsdag kveld ble det rapportert om et nytt smittetilfelle i Levanger. Det dreier seg om en ung mann, mild sykdom, isolert i hjemmet. Ingen tilknytning til andre kjente utbrudd så vidt vi vet så langt. Smitteoppsporing er i gang. 

Det var ikke overraskende at det kom et nytt smittetilfelle og vi må være forberedt på flere i tiden framover. For å forebygge spredning gjelder det fortsatt å holde seg heime om en er syk, holde avsand og god håndhygiene.

 • 05.08.20 kl. 11:00 OPPDATERING

Vi har ikke hatt nye smittetilfeller i Levanger i sommer. Levanger kommune ønsker å takke dere alle for en formidabel innsats. Det forventes imidlertid en noe økt risiko for smitte i Norge de neste uker og måneder. Det er derfor svært viktig at alle, for å beskytte seg selv og andre, fortsetter å være like flinke til å holde avstand, holde seg hjemme om en er syk og sørge for god håndhygiene.

Det vil fremover også være en økning i andre typer luftveisinfeksjoner som vanskelig lar seg skille fra Covid-19 infeksjon. Typiske symptomer ved Covid-19 infeksjon er feber, hoste, tungpustethet, tap av smak- eller luktesans, sår hals eller generell sykdomsfølelse. Har du noe av dette skal du testes så snart som mulig. Ring da 116 117 og avtal tidspunkt for testing. Testing er raskt og enkelt. Du får svaret på Helsenorge.no når det er klart. Du skal holde deg hjemme og isolert fra andre til negativt svar foreligger og du er frisk igjen.

Er du helsepersonell og har vært i utlandet? Ta kontakt med din leder for å avklare hva som skal gjøres i akkurat ditt tilfelle.

 • 29.06.20 kl. 14:00 OPPDATERING

Det er lenge siden det er konstatert at noen har covid-19 viruset i Levanger. Det er viktig å ta vare på resultatet av arbeidet så langt og fortsatt holde avstand til andre mennesker. Minst en meter anbefales, men gjerne to. Avstanden fra ansikt til ansikt er det viktigste. I sommer er det høflig å ikke håndhilse eller klemme om en treffer gamle venner!

Det er også fortsatt viktig med god håndhygiene.

Folkehelseinstituttet anbefaler at alle personer med symptomer på covid-19 eller nyoppstått luftveisinfeksjon skal testes raskest mulig. Alle som testes skal holde seg hjemme til negativt prøvesvar foreligger OG de er blitt symptomfri. Ring legevakta 116117 hvis du ønsker å testes.

Med symptomer på covid-19 menes akutt luftveisinfeksjon og ett eller flere av følgende symptomer; feber, hoste, tungpustethet, tap av smak- eller luktesans, eller andre symptomer som lege mistenker skyldes covid-19.

 • 12.06.20 kl. 15:00 OPPDATERING

Det har nå gått to måneder siden siste smittetilfelle er registret i levanger. Alle som har vært smitta er friske. Dette skyldes særlig at folk har vært flinke til å følge rådene om å holde seg heime om de er syke, vakse hendene og holde avstand. Det er viktig at alle fortsetter med dette når vi nå fra mandag fortsetter den gradvise gjenåpningen av samfunnet.

Fra mandag blir treningssenter, svømmehaller osv åpna. Det blir anledning til begrensa besøk i helseinstitusjoner og idrettsaktiviteten kommer i mer normal gjenge. Der det til nå ikke har vært mulig å samle mer enn 50 personer kan en være inntil 200, men avstandsregelen på 1 meter og krav til oversikt over deltagere opprettholdes. Det samme gjelder øvrige smittevernråd, særlig da om renhold.

Det vil bli mer reiseaktivitet i sommer. I utgangspunktet er det fri ferdsel i Norden, men ettersom det er såpass høye smittetall i Sverige, åpnes ikke for trafikk mellom Norge og Sverge uten karantene med unntak av Gotland. Så vil de øvrige svenske regionene bli vurdert utover sommeren. Detaljer vil komme på Folkehelseinstituttets nettsider

 • 27.05.20 kl. 13:00 OPPDATERING

Det er ingen nye registrert smittede i Levanger siste uke. Nå er det ingen smittede i kommunen.  Vi begynner nå å normalisere organisasjonen, og avslutter kriseorganiseringen. Likevel vil smittevernreglene begrense mulighetene for normale skoledager. Det er fortsatt besøksrestriksjoner i institusjoner og omsorgsbaser. Barnehagene utvider åpningstiden noe.

Vi har stor testkapasitet, og vurderer nå hvor omfattende helseberedskap vi skal ha for å ha kapasitet i neste bølge i pandemien. 

Dere er flinke; holder avstand, har god håndhygiene og unngår for mye sosial kontakt. Det er viktig for å unngå smitteoppblomstring.

Mye utdypende informasjon om Covid-19 ligger på Folkehelseinstituttet sine nettsider FHI.no.

20.05.20 kl. 08:30 OPPDATERING

Det er ingen nye smittede i Levanger siste uke. Det er meget lavt smittepress i regionen. Innbyggerne er flinke til å holde avstand, ha god håndhygiene og ikke være for mange samlet.

Det er stor testkapasitet hvis flere skulle bli syke.

De aller fleste barnehager har redusert åpningstid. Skolene har en annerledes skoledag med mye uteskole og færre barn samlet i skolebygget.

På helseinstitusjonene er det mange som ønsker å besøke sine familiemedlemmer. Det er åpnet for besøk utendørs, men ikke inne i bygningene. Dette opprettholdes inntil vi får nye nasjonale retningslinjer.

Mange ansatte som har vært i heimekontor vender nå tilbake til arbeidsplassene. Det tas smittevernhensyn ved avstand, antall på møterom og renhold. Rådhuset er åpent, men besøkende må ta kontakt med resepsjonen på servisekontoret.

 • 13.05.20 kl. 10:00 OPPDATERING

Ingen nye smittede i Levanger siste uke. Det er nå ingen av kommunens innbyggere som er registrert smittet. Skolene har startet opp. Vi oppfordrer foreldre om å skysse barn og ungdom som ikke kan gå eller sykle til skolen. Det er begrenset kapasitet på bussene fordi elevene ikke kan sitte like tett som normalt. 

Testkapasiteten økes og vi kan nå teste langt flere. Fremdeles er det lege som avgjør hvem som testes. Ta kontakt med din lege eller legevakt hvis du har symptomer på luftveisinfeksjoner. 

Vi ser på hvordan vi kan åpne kulturskolen og bibliotek med forsvarlig smittevern. Det er ikke endelig avgjort når det kan skje.

For at vi skal normalisere situasjonen mest mulig, er det viktig at alle opprettholder reglene for smittevern; minst en meters avstand, god håndhygiene og maksimalt 20 personer samlet.

08.05.20 kl. 08:30 OPPDATERING

Som følge av at den positive utviklingen i antallet som er smittet presenterte regjeringen 7. mai en ny langsiktig strategi og plan for håndteringen av covid-19 pandemien og justering av tiltak som gradvis åpner opp samfunnet igjen.  Strategien og planen kan du lese her.

For at gjenåpningen kan skje som planlagt er det viktig at alle fortsetter å holde minst en meters avstand, holder seg heime når de er syke og vasker hender.

Nærmere informasjon om åpning av skoler etc. i Levanger vil komme senere på dagen. 

 • 06.05.20 kl. 09:00 OPPDATERING

Ingen nye registrerte smittede i Levanger. Alle de 21 i Levanger som var registrert som smittede er nå friske. Mange flere testes nå. Det er viktig at de som blir testet skal være isolert hjmme inntil resultatet av testen er klart.

Koronasmitten er fortsatt i samfunnet. Derfor er det viktig å overholde smittevernregler; minst en meters avstand når du treffer noen, ikke mer enn fem personer samlet og husk god håndhygiene.

 Institusjoner har åpnet for begrenset besøk fra pårørende etter avtale. Det er strenge smitteverntiltak på institusjonene. Andre virksomheter i kommunen starter sakte opp, men med begrenset kapasitet fordi vi må ha gode smitteverntiltak når vi åpner. 

 • 04.05.20 kl. 12:00 OPPDATERING

Ingen nye smittetilfeller i Levanger. Alle 21 som har vært registrert syk av korona er nå friskmeldt.

Det er viktig å overholde smittevernet for å unngå oppblomstring av korona. Derfor; husk to meters avstand, ikke vær mer enn fem samlet og vask hender jevnlig og godt.

Selv om vi har et lavt smittepress i regionen nå, må vi opprettholde disse strenge reglene slik at vi unngår at folk blir alvorlig syke slik vi ser i andre deler av verden. Det er også viktig fordi tilgangen på smittevernutstyr er begrenset. Vi har idag ikke nok utstyr og bemanning hvis vi får et omfattende utbrudd av korona. 

Dersom du lurer på noe, ring Folkehelseinstituttets rådgivningstelefon på 815 55 015

Følg med på Folkehelseinstituttet: - FHI     
 

 • 27.04.20 kl. 11:00 OPPDATERING

Det er fortsatt ingen nye smittetilfeller registrert og det er kun 1 av de 21 tidligere registrerte smittede som er syk.

Barnehager og småtrinnet på skolene og SFO har startet opp og det ser ut til å gå svært bra. Det er velig viktig at alle fortsetter det gode smittevernarbeidet og holder seg heime hvis de er syke slik at ikke andre smittes.

Det legges opp til mer testing om koronasmitte nå. Nærmere informasjon om dette vil komme utover dagen.

Dersom du lurer på noe, ring Folkehelseinstituttets rådgivningstelefon på 815 55 015

Følg med på Folkehelseinstituttet: - FHI   

 • 24.04.20 kl. 08.30 OPPDATERING

Ingen nye smittede registrert i Levanger denne uka. Det betyr at vi nå har fire registrerte smittede i Levanger. 

Vi ber innstendig om at folk overholder smittevernreglene. Vi har knapt med smittevernutstyr. Vi har nok utstyr til å takle dagens situasjon, men ikke nok til å tåle et større utbrudd av koronasmitte. 

Det åpnes nå for flere gjester i begravelser. Inntil 50 gjester i store kirker, 25 i mindre kirker. Det åpnes ikke for flere gjester i andre kirkelige seremonier.

Barneskolene åpner på mandag for 1. til 4. trinn. Vi ønsker barna velkommen tilbake på skolen!

Dersom du lurer på noe, ring Folkehelseinstituttets rådgivningstelefon på 815 55 015

Følg med på Folkehelseinstituttet: - FHI
    

 

22.04.20 kl. 09.30 OPPDATERING

Det er ikke konstatert nye registrerte smittetilfeller i Levanger siden 13. april. Av de 21 smitta personene er 17 nå friskmelde. Det er nå flere som testes ved mistanke om smitte siden kapasiteten på testing har økt.

Selv om det går veldig bra er kommunen bekymret over at mange ungdommer samler seg en rekke steder rundt omkring i kommunen. Vi ser at folk sitter tett og er mange samlet. Det er viktig å overholde smittevernet for å unngå oppblomstring av korona. Derfor; husk to meters avstand, ikke vær mer enn fem samlet og vask hender jevnlig og godt.

Selv om vi har et lavt smittepress i regionen nå, må vi opprettholde disse strenge reglene slik at vi unngår at folk blir alvorlig syke slik vi ser i andre deler av verden. Det er også viktig fordi tilgangen på smittevernutstyr er begrenset. Vi har idag ikke nok utstyr og bemanning hvis vi får et omfattende utbrudd av korona. 

Dersom du lurer på noe, ring Folkehelseinstituttets rådgivningstelefon på 815 55 015

Følg med på Folkehelseinstituttet: - FHI     

 

 • 20.04.20 kl. 08.30 OPPDATERING

Ingen nye smittede i Levanger i løpet av helga. Barnehagene åpner denne uka. Helsestasjon på rådhuset åpner tirsdag denne uka med begrenset kapasitet. Bare en av foreldrene får være med til helsestasjon. Her vil det også bli satt i verk smitteverntiltak.

Vi kommer raskere tilbake til normalsituasjonen hvis alle overholder smitteverntiltak som god håndhygiene, overholde grensa for nærkontakt som er to meter, og ikke møtes flere enn fem personer samtidig.

Det har vært tendenser til at mange møtes. Det øker faren for flere smittede. Derfor er det viktig å overholde begrensningene også når det er finvær.

Dersom du lurer på noe, ring Folkehelseinstituttets rådgivningstelefon på 815 55 015

Følg med på Folkehelseinstituttet: - FHI     

 

 • 17.04.20 kl. 15:00 OPPDATERING

7 nye er friskmeldt i dag. Totalt er da 15 av 21 friskmeldte. Flere forventes friskmeldt i løpet av kort tid.

Folk oppfordres til å fortsette med de gode smitteverntiltakene og ikke oppsøke områder med mye folk. 

Dersom du lurer på noe, ring Folkehelseinstituttets rådgivningstelefon på 815 55 015

Følg med på Folkehelseinstituttet: - FHI     

  

 • 17.04.20 kl. 09:15 OPPDATERING

Ingen nye tilfeller registrert med koronasmitte denne uka. Dermed er fremdeles status at 21 personer i Levanger er registrert med smitte. Flere av den er friskmeldt. Husk smittevernet; vask hender godt og ofte, hold to meters avstand til andre og ikke oppsøk steder med mange andre personer.

Vi kommer raskere tilbake til normalsituasjonen igjen hvis alle følger rådene. En ting til; last ned appen Smittestopp. Da lærer vi mer om hvordan smitten sprer seg, og du får varsel om du har vært i nærheten av en koronasmittet.

De aller fleste barnehager åpner på mandag. De har brukt denne uka på å lære seg retningslinjene og hvordan de skal praktisere godt smittevern når barna kommer til uka. De barnehager som åpner vil ha redusert åpningstid på grunn av de begrensninger som retningslinjene gir. Det varierer fra barnehage til barnehage.

Har du spørsmål rundt barnehageåpningen, les dette brevet som gikk til foreldre tidligere i uka

Har du ytterligere spørsmål ang barnehageåpning, send en epost til barnehagestart@levanger.kommune.no   

 

 

 • 14.04.20 kl. 11:30 OPPDATERING

Det har vært få tilfeller av korona i Levanger i løpet av påska. I løpet av høytiden er det registrert to nye tilfeller. Dermed er 21 personer registrert smittet i Levanger. Årsaken er at folk opprettholder smittevernrådene om å holde to meters avstand, ha god håndhygiene og holde seg hjemme så langt det er mulig.

Denne uka starter kommunen forberedelsene til å åpne barnehagene fra 20. april og 1. til 4. trinn i grunnskolen og SFO fra 27. april. Det vil ikke bli åpnet før vi er trygge på at vi kan gi barna sikre omgivelser med et godt smittevern. Ansatte skal bruke denne uka til å lære seg det.

 

 

 • 13.04.20 kl. 20:30 OPPDATERING

Det er påvist et nytt tilfelle av smitte i Levanger i dag. Det er en ung kvinne som har mild sykdom og er isolert i eget hjem. Smitteoppsporing ferdig. Smittetilfellet er knyttet til andre påviste tilfeller senere tid. Så langt er det dermed 21 smitta i Levanger. 8 av disse er friskmeldte.

 •  11.04.20 kl. 12:00 OPPDATERING
Det ble fredag  bekreftet en ny koronasmittet person i Levanger. Personen er en middelaldrende mann som har mild sykdom. Mannen er isolert i eget hjem. Mannen er knyttet til tidligere bekreftet og smitteoppsporing er fullført. Det er totalt registrert 20 smitta personer i kommunen.
Dersom du har spørsmål, ring Folkehelseinstituttets rådgivningstelefon på 815 55 015
 
Følg gjerne også med på Folkehelseinstituttet:  FHI     
  
  
 •  08.04.20 kl. 15:15 OPPDATERING

Det er i dag registrert et nytt tilfelle av Koronasmitte i Levanger. Det er en middelaldrende kvinne som ikke er alvorlig syk. Vedkommende er isolert i eget hjem. Smitteoppsporing er ferdig. Dette betyr at det totalt er konstatert 19 smittetilfeller i Levanger. 4 av disse er friskmeldte.

 • 08.04.20 kl. 09:30 OPPDATERING

Det er ikke registrert nye smittetilfeller i Levanger så langt i påskeuka.
Det viser seg at smitteverntiltakene virker. Kommunen oppfordrer folk til å fortsette det gode arbeidet, vask hender, host i papir eller armbuen og hold avstand!

Skoler og barnehager skal åpne etter påske. Det har regjeringen bestemt.
Barnehagene, 1.- 4. trinn i grunnskolen og SFO vil bli gjenåpnet fra 20. og 27. april.
Også en del andre kommunale tjenester vil bli åpnet i løpet av april.

Se regjeringas pressemelding for nærmere informasjon.

Levanger kommune vil ønske deg en god påske!

Dersom du lurer på noe, ring Folkehelseinstituttets rådgivningstelefon på 815 55 015

Følg med på Folkehelseinstituttet: - FHI    

 • 06.04.20 kl. 09:00 OPPDATERING

Det er ikke konstatert nye smittetilfeller i Levanger siden lørdag. Fortsatt er 18 smitta og 4 av disse er friskmeldt. Folk oppfordres til å fortsette med de gode smitteverntiltakene og nyte godværet som er varslet i dag uten å oppsøke områder med mye folk. 

Omsorgstilbud for barn under 12 år i skole/barnehage - Frist utgått

Dersom du lurer på noe, ring Folkehelseinstituttets rådgivningstelefon på 815 55 015

Følg med på Folkehelseinstituttet: - FHI      

 

05.04.20 kl. 20:30 OPPDATERING

Beredskap vedr behov for omsorgstilbud for barn under 12 år i skoler og barnehager gjennom påsken:

 Etter føringer fra Regjeringen har Levanger kommune beredskap for å tilby omsorgstilbud for barn med foresatte i samfunnskritiske yrker og for barn/familier i sårbar livssituasjon gjennom hele påsken 2020. Tilbudet vil bli gitt i skoler (NB-ikke undervisning) og kommunale barnehager så langt det vurderes å være forsvarlig ut fra smittevernhensyn, og så langt andre muligheter ikke er aktuelle.  Kommunen kan ikke garantere at private barnehager har tilsvarende tilbud. Ta direkte kontakt på e-post eller telefon med skolens/barnehagens ledelse innen mandag 6.april kl. 16.00 for å avklare behov og tilbud.

 Regjeringens bestilling her.

 

 • 04.04.20 kl. 20:45 OPPDATERING 

  Det er bekreftet ett nytt tilfelle av smitte  i Levanger. Det er en godt voksen kvinne. Hun har mild sykdom og er isolert i hjemmet. 

  Tre av de som tidligere er bekreftet smittet i Levanger er nå innlagt ved Sykehuset Levanger. En middelaldrende mann er under intensivbehandling og på respirator. En eldre kvinne og en eldre mann er isolert på avdeling.

  Til sammen er det nå 18 bekrefta smitta, mens 4 er friskmeldte slik at det er 14 personer som har sykdommen akkurat nå.

  Dersom du lurer på noe, ring Folkehelseinstituttets rådgivningstelefon på 815 55 015
  Følg med på Folkehelseinstituttet: - FHI
     

    

   03.04.20 kl. 10:00 OPPDATERING

   

  Det er konstatert en ny smittet i Levanger. Det er en voksen mann. Mannen har mild sykdom og er isolert i hjemmet og har vært i karantene siden hjemkomst fra utlandet 18 mars. Vedkommende er antatt smittet i utlandet. Det er dermed 17 bekrefta smitta personer. Flere blir heldigvis friskmeldte. Det viser seg at smitteverntiltakene virker. Kommunen oppfordrer folk til å fortsette det gode arbeidet, vask henger, host i papir eller armbuen og hold avstand!

  Dersom du lurer på noe, ring Folkehelseinstituttets rådgivningstelefon på 815 55 015
  Følg med på Folkehelseinstituttet: - FHI
   


  • 01.04.20 kl. 18:30 INFORMASJON - hvordan drive idrett?

  Nytt om idrettsaktiviteter

  Helsedirektoratet har nå utarbeidet veiledning og anbefalinger til hvordan forbudet mot idrettsarrangementer og organisert idrettsaktivitet hvor personer fysisk møtes, skal forstås.

  Ifølge Covid-19-forskriften er det forbud mot idrettsarrangementer og organisert idrettsaktivitet både innendørs og utendørs hvor personer fysisk møtes.

  Det åpnes nå for idrettsaktivitet om en følger helsemyndighetenes anbefalinger om å ikke være mer enn 5 personer samlet holde minst 2 meters avstand.

  Det er en forutsetning for all aktivitet at generelle anbefalinger for forebygging av smitte kan overholdes. Det innebærer at mange idrettsaktiviteter ikke kan gjennomføres, og at bruk av utstyr og garderobe ikke kan tillates. Fotball tillates, men det er ikke lov å heade ballen.

  Norges idrettsforbund (NIF) vil utarbeide et felles sett med kjøreregler som skal ligge til grunn for alle idrettene. De vil be særforbund om å utarbeide koronavettregler innenfor sine idretter. Kretsene vil informere klubbene. Det er viktig at både idrettslag, barn og voksne/foreldre tar ansvar for at dette overholdes.

  • 01.04.20 kl. 09:00 OPPDATERING

  Det er ikke påvist nye smittede i Levanger. Tilsammen er det 16 registrerte smittetilfeller. Dette er gledelig og tyder på at folk opptrer forsiktig og følger smittevernrådene. Kommunen er takknemmelig for dette, og minner om at det er viktig å fortsette det gode arbeidet med å begrense smitte.

  Dersom du lurer på noe, ring Folkehelseinstituttets rådgivningstelefon på 815 55 015.
  Følg med på Folkehelseinstituttet: - FHI

  • 31.03.20 kl. 09:15 OPPDATERING

  Det er registrert ett nytt  tilfelle av koronasmitte i Levanger. Eldre mann, innlagt på sykehuset. Det er dermed 16 bekrefta smitta personer. Flere blir heldigvis friskmeldte. Dette er svært gledelig, men må ikke få oss til å slappe av i smittevernarbeidet. Det er viktig å "stå løpet ut".

  Dersom du lurer på noe, ring Folkehelseinstituttets rådgivningstelefon på 815 55 015
  Følg med på Folkehelseinstituttet: - FHI
   

  • 30.03.20 kl. 09:00 OPPDATERING

  Det er ikke funnet nye tilfeller av koronasmitte i Levanger siden lørdag. Det er dermed fortsatt 15 bekrefta smitta personer. 2 av disse er nå friskmeldte. 

  Dersom du lurer på noe, ring Folkehelseinstituttets rådgivningstelefon på 815 55 015
  Følg med på Folkehelseinstituttet: - FHI

   

  • 28.03.20 kl. 17:00 OPPDATERING

  Fire nye personer er bekreftet smittet av coronavirus i Levanger, 3 unge voksne og et barn i skolealder. Alle er isolert i hjemmet og ingen har alvorlig sykdom.

  Dette betyr at det nå i alt er 15 personer som har fått påvist smitte i Levanger siden 14. mars. Alle tilfellene er smitteoppklart og det ser ut som om folk er svært flinke til å følge smittevernrådene. Fortsett med det!

   

  •  27.03.20 kl. 09:15 OPPDATERING

  Det er to nye tilfeller av korona registrert i Levanger siden onsdag. En ung kvinne som kom fra utlandet midt i mars. Hun var i karantene og ble syk et par dager etter hjemkomst. Trolig smittet i utlandet. Det andre tilfellet er en godt voksen kvinne som har hatt familiebesøk fra utlandet. Det betyr at Levanger har 11 registrerte tilfeller av korona. Noen av dem som først fikk sykdommen blir nå friskmeldt.

  Det er viktig at de strenge kravene til smittevern opprettholdes for å redusere smittepresset. Begrensningene med hjemmekarantene har hindret spredning i de to nye korona-tilfellene i Levanger. Dessuten er det med stor sikkerhet personer i Levanger som ikke er klar over at de er smittet.   

  Dersom du lurer på noe, ring Folkehelseinstituttets rådgivningstelefon på 815 55 015

  Følg med på Folkehelseinstituttet: - FHI

   

  • 25.03.20 kl. 10:00 OPPDATERING

  Levanger har heller ikke siste døgn registrert nye tilfeller av koronasmitte. Det betyr at de strenge tiltakene virker. Det er nå fem døgn siden siste smittetilfelle er registrert. Likevel ber vi innstendig folk om å holde på smitteverntiltakene. Det er høyst sannsynlig personer i Levanger som er smittet uten å være klar over det. Andre kommuner med like strenge smitteverntiltak registrerer nye smittetilfeller. Klarer vi å holde på smitteverntiltakene blir samfunnet raskere normalt igjen!

  Dersom du lurer på noe, ring Folkehelseinstituttets rådgivningstelefon på 815 55 015

   

  Følg med på Folkehelseinstituttet: - FHI

   

  • 24.03.20 kl. 17:30 OPPDATERING 
  Regjeringen har vedtatt å forlenge tiltakene med stengte skoler, barnehager og å holde avstand mellom oss skal fortsette til og med 13. april. De sterke begrensningene videreføres for å unngå at mange smittede belaster helsevesenet samtidig, og for å redusere risikoen for de som er spesielt utsatt. Regjeringen har vedtatt å trappe opp kapasiteten på sykehusene. I Levanger betyr dette at hjemmeskole fortsetter fram til påskeferie, at skoler, barnehager og SFO er stengt for alle grupper unntatt de som defineres som samfunnskritiske og barn som er spesielt sårbare eller utsatte. Nord universitet er stengt til 13. april. Personer som har vært i utlandet skal ha 14 dagers hjemmekarantene. Hold minst en meters avstand utendørs, minst to meters avstand til andre innendørs. Kultur- og idrettsarrangement innendørs og utendørs er fortsatt forbudt.

   

  24.03.20 kl. 11:30 OPPDATERING

  Det er ikke påvist nye smittede i Levanger. Siste tilfelle ble registrert 20.3. Tilsammen er det 9 registrerte smittetilfeller. Dette er gledelig og tyder på at folk opptrer forsiktig og følger smittevernrådene. Kommunen er takknemmelig for dette, og minner om at det er viktig å fortsette det gode arbeidet med å begrense smitte.

  Dersom du lurer på noe, ring Folkehelseinstituttets rådgivningstelefon på 815 55 01.
  Følg med på Folkehelseinstituttet: - FHI

  • 23.03.20 kl. 08:15 OPPDATERING

  Det er ikke påvist nye smittede i Levanger. Tilsammen er det 9 registrerte smittetilfeller. Dersom du lurer på noe, ring Folkehelseinstituttets rådgivningstelefon på 815 55 015

  Følg med på Folkehelseinstituttet: - FHI

  • 20.03.20 kl. 14:00 OPPDATERING

  Levanger har tre nye registrerte tilfeller av korona i dag. Det er to middelaldrende menn og en middelaldrende kvinne. Ingen har alvorlig sykdom. Alle er isolert i eget hjem og smitteoppsporing er igangsatt. Dermed har Levanger ni registrerte tilfeller av korona.

  Dersom du lurer på noe, ring Folkehelseinstituttets rådgivningstelefon på 815 55 015

  Følg med på Folkehelseinstituttet: - FHI


  • 20.03.20: kl. 08:30 OPPDATERING

  Det er ikke påvist nye smittede i Levanger. Tilsammen er det 6 registrerte smittetilfeller. Dersom du lurer på noe, ring Folkehelseinstituttets rådgivningstelefon på 815 55 015

  Følg med på Folkehelseinstituttet: - FHI

  • 19.03.20: kl. 14:00 OPPDATERING

  Det er i dag påvist smitte hos en ung mann bosatt i Levanger. Vedkommemde har mild sykdom. Tilsammen er det nå 6 registrerte smittetilfeller.

  • 19.03.20: kl. 09:00 OPPDATERING

  Det er ikke registret nye smittede i Levanger siste døgn. Det betyr at det fortsatt er fem smittede registrert i Levanger. Mange innbyggere, også kommunalt ansatte, sitter i karantene. Det gjør at vi har noen tjenester innen helse og velferd har et redusert kapasitet, men det er full kontroll på situasjonen.

  Innbyggerne er flinke til å ikke samles og holde seg heime i tråd med myndighetenes anbefalinger. Det er viktig å opprettholde disse vanene.

  Det meldes at det innimellom er mange som besøker dagligvarebutikkene. For å unngå unødvendig nærkontakt anmoder vi om å redusere butikkbesøk, og heller handle for flere dager når du er på butikken.

  Følg med på Folkehelseinstituttet: - FHI

  • 18.03.20 kl. 08:45 OPPDATERING

  Onsdag er det avdekket et nytt tilfelle av Coronasmitte i Levanger, slik at det nå totalt er 5 personer som har konstatert smitte og er i isolat i heimen.

  Koronatelefon
  Har du generelle spørsmål rundt koronaviruset eller hvordan du skal forholde deg til dette?
  Ring Folkehelseinstituttets rådgivningstelefon på 815 55 015

  Følg med på Folkehelseinstituttet: - FHI

  • 17.03.20 kl. 11:00 OPPDATERING

  Det er ingen nye smittetilfeller oppdaget i Levanger kommune. Det virker som om befolkningen følger smittevernrådene og de pålegg som er gitt fra sentrale og lokale myndigheter. Det er veldig bra, og det er viktig at disse fortsatt følges.

   

  • 16.03.20 kl. 09:15 OPPDATERING

  Det er avdekket et nytt tilfelle av Coronasmitte i Levanger, slik at det nå totalt er 4 personer som har konstatert smitte og er i isolat i heimen.

  På denne årstiden er det mange personer som har forkjølelse eller lignende. For å unngå å smitte andre er det viktig at en holder seg heime til en er frisk. Dette gjelder både voksne og barn.

  Det har kommet noen spørsmål ang foreldrebetaling i barnehager og SFO. Nærmere informasjon om dette vil komme etter hvert. KS vil komme med anbefalinger til kommunene og Levanger kommune vil følge disse.

  Det meldes om stor vilje til å hjelpe hverandre med praktisk bistand når så mange er heime med sykdom eller karantene. Dette er veldig bra, men pass på karantenebestemmelsene. Unngå kontakt og bruk hansker!

  Det er innført adgangskontroll og besøksstans i alle helseinstitusjoner.

  Følg med på Folkehelseinstituttet: - FHI

   

  • 15.03.20 kl. 10:15 - OPPDATERING

  Det er nå bekreftet at to nye personer hjemmehørende i Levanger har fått påvist smitte. Dette er to unge menn som ikke er alvorlig syke.

  Rundt 1.000 personer i Levanger er nå i karantene. Det gjelder alle elever og ansatte på Levanger videregående skole og en rekke andre personer som blant annet har vært i kontakt med innbyggere på Frosta. Karantene betyr at DU SKAL VÆRE HJEMME og ikke ha kontakt med andre enn de du bor sammen med.
  De andre du bor sammen med er ikke omfattet av karantene. Likevel bør ALLE INNBYGGERE i størst mulig grad holde seg hjemme. Spesielt de med symptomer på sykdom.

  Det er stor pågang på legesentrene og legevakta. Kun personer som trenger akutt helsehjelp skal kontakte helsevesenet. Personer i karantene skal ikke testes. Karantereglene etterleves og de oppdateres stadig. Følg med på Folkehelseinstituttet - FHI

  • 14.03.20 kl. 11:00 - OPPDATERING

  Kommunen vil takke alle innbyggerne for at oppfordringene fra nasjonale og lokale myndigheter følges.

  Til sammen har 4 elever på Levanger vidergående skole fått påvist smitte. En av disse bor i Levanger. Alle elevene er satt i karantene. Det er viktig at alle respekterer karantenen. Dette for å unngå å spre smitte slik at sårbare personer blir syke. Også de som ikke er i karantene oppfordres til å unngå unødvendig kontakt med andre enn den nærmeste familien.

  Helsedirektoratet oppfordrer folk om å holde seg heime og ikke dra på hytta. Levanger kommune oppfordrer også til dette. Det betyr selvsagt ikke at man trenger å sitte i ro. Gå deg gjerne en tur eller ta en skitur. Det viktige er å unngå nærkontakt med andre og unngå folkeansamlinger.

  Ordføreren kommenterer

  • 13.03.20 kl. 14:20 - OPPDATERING, SMS Sendt innbyggerne

  Det er stor pågang på legesentrene og legevakta. Kun personer som trenger akutt helsehjelp skal kontakte helsevesenet. Personer i karantene skal ikke testes. Karantereglene MÅ etterleves og de oppdateres stadig. Følg med på Folkehelseinstituttet - FHI

  • 13.03.20 kl. 11:50 - OPPDATERING

  Kommuneoverlege Tommy Aune Rehn presiserer:
  Personer satt i karantene skal ikke testes eller kontakte helsepersonell ved symptomer. Kun om de er i faktisk behov for helsehjelp. Dette i henhold til oppdaterte retningslinjer som kom i dag. Karantenereglene må etterleves og de oppdateres stadig.  

  • 13.03.20 kl. 09:00 - OPPDATERING

  En elev ved Levanger videregående skole har fått påvist smitte. Eleven er ikke hjemmehørende i Levanger, men bor normalt på hybel i Levanger. Smitteoppsporing rundt dette tilfellet pågår.

  Det er viktig at alle våre innbyggere følger med på Helse Norge
  Legevakta opplever stort press om andre spørsmål enn helse. Før du ringer legevakta, sjekk Helse Norge for informasjon. Spørsmål om rettigheter ad. permisjoner, permitteringer ol. skal ikke rettes til legevakta, men til din arbeidsgiver. Staten har varslet at det har kommet unntaksregler, disse er ikke klarlagt enda.

  Husk at smitte spres ved kontakt mellom mennesker - hold deg hjemme. Dette er en stor samfunnsdugnad. Hvis alle overholder disse retningslinjene, blir samfunnet mye raskere normalt igjen.


  Mediekontakt
  Kommunedirektør Ola Stene
  Telefon: 913 66 726
  Sentralbord: 740 52 500

  ***********************

  • 12.03.20 kl 19:00 - OPPDATERING
  Fortsatt er det ikke bekreftet smitte hos noen innbyggere i Levanger kommune, men kommunen følger situasjonen fortløpende. De fleste av tiltakene som ble besluttet av Levanger kommune i formiddag er i samsvar med nasjonale tiltak, presentert av nasjonale myndigheter i ettermiddag. De nasjonale tiltakene kan leses her.
  De viktigste endringene etter helsedirektoratets vedtak er innstramming i utenlandsreiser for helsepersonell som jobber med pasientbehandling. Disse forbys å reise til utlandet både i tjeneste og privat.
  Videre utvides bestemmelsene om karantene etter utenlandsreise for alle innbyggere slik at det nå er 14 dagers karantene for alle som kommer fra reiser utenom Norden etter 27. februar.
  Den tredje presiseringen etter vedtakene om stenging av skoler å barnehager er at barnehagene og skolene skal sørge for tilbud for barn av foreldre som jobber i helse- og omsorgstjenesten og andre kritiske samfunnsfunksjoner. 
  Slike grupper er:
  • Styring og kriseledelse
  • Forsvar
  • Lov og orden
  • Helse og omsorg
  • Redningstjeneste
  • IKT-sikkerhet i sivil sektor
  • Natur og miljø
  • Forsyningssikkerhet
  • Vann og avløp
  • Finansielle tjenester
  • Kraftforsyning
  • Elektroniske kommunikasjonstjenester
  • Transport
  • Satellittbaserte tjenester
  • Apotekene
    
   Nærmere informasjon om hvordan dette skal løses i praksis kommer fredag.
  • 12.03.20 kl 11:00 - PRESSEMELDING  

   Kommuneledelsen og kommuneoverlege Tommy Aune Rehn har i dag besluttet omfattende tiltak for å minimalisere spredningen av koronaviruset i Levanger kommune. Tiltakene iverksettes i dag og gjelder i første omgang til 29.mars.


  Her er en oversikt over de tiltakene som er besluttet iverksatt:

  • Alle barnehager og skoler i kommunen stenges.  Dette gjelder også private skoler og barnehager.
  • Rådhuset stenger for publikumsinngang. Kontakt skal skje per telefon, epost eller via Facebook. Kontaktinformasjon finner man på hjemmesiden.  Alle kommunalt ansatte som kan ha hjemmekontor, skal ha dette.  Vi oppfordrer alle andre virksomheter til å gjøre det samme.
  • Det innføres besøksrestriksjoner på sykeheimer, bofellesskap og omsorgssenter. Kun alvorlig syke skal ha mulighet til besøk.
  • Alle arrangement i offentlig regi avlyses.
   • Festiviteten og biblioteket stenger
   • Trønderhallen stenger
   • Alle andre idrettshaller og organiserte idrettsaktiviteter avlyses.
   • Kulturelle sammenkomster og frivillige arrangement som feks. øvinger, konserter og forestillinger avlyses.  Vi anmoder også om at en ikke oppsøker treningssentre.
   • Innbyggere fra Levanger som arbeider på Frosta skal ikke møte på arbeid, på samme   måte skal innbyggere fra Frosta som arbeider i Levanger ikke komme på arbeid.
   • Vi oppfordrer befolkningen til å holde seg hjemme, unngå offentlig transport og redusere sosial omgang til det minimale.
   • Fastlegekontorene stenges ikke, kontakt tas per telefon.
   • Alle bedrifter og virksomheter oppfordres til å innføre restriksjoner og gjøre tilpasninger, slik at arbeid kan foregå mer skjermet enn vanlig, gjennom nettbaserte løsninger o.l.

   
  Konsekvenser og effekter følges tett, og disse blir daglig vurdert av kommunens ledelse og kommuneoverlege.

  Begrunnelse for tiltakene
  Selv om det foreløpig ikke er konstatert smittetilfeller i Levanger kommune er det viktig å begrense spredningen av viruset. 

  Vurderingene er gjort i henhold til smittevernloven, og støttes av administrativ og politisk ledelse.

  Mediekontakt
  Kommunedirektør Ola Stene
  Telefon: 913 66 726
  Sentralbord: 740 52 500

  **********************************************************
  HISTORIKK:

  • 11.03.20 Ingen smittetilfeller registrert i Levanger kommune til nå
     
   Kl. 14.20 Idrettslag (presisering):
   Når det er kampdager og arrangement, selv om det ikke er en cup, vil det ofte være flere kamper og mange lag involvert over en lengre periode. Både bortelag og hjemmelag. Selv om den enkelte kampen inkluderer færre enn 30 personer, vil dette i praksis være å anse som et større arrangement der spillere, ledere, foreldre og besteforeldre m.fl utgjør en stor forsamling over tid. Et typisk eksempel på dette er kampdag i helgene i Trønderhallen der det spiller mange lag. Denne type arrangement anbefales da altså ikke.  
     
   Bakgrunn for vår anbefaling er vurderinger gjort av FHI og Helsedirektoratet, samt vurdering av kommuneledelse og kommuneoverlege vedørende lokal smittesituasjon.
    
   Arrangementer som samler mange mennesker, kan gi grunnlag for stor smittespredning.  Levanger kommune ønsker å legge seg på en streng linje, ikke minst for å hindre smitte til sårbare grupper, og inn i sykehus og sykehjem.
      
   Arrangement i offentlige eller private regi med over 30 personer avlyses
   .  Dette inkluderer også kultur og idrett. Spørsmål hvis tvilstilfeller rettes per e-post: tommy.aune.rehn@levanger.kommune.no
     
   Ordinær drift på skoler og arbeidsplasser går inntil videre som normalt, med mindre det opplyses om annet i enkelttilfeller. Dette vurderes kontinuerlig.
  • 10.03.20 Ingen smittetilfeller registrert i Levanger kommune til nå
  • 09.03.20 Ingen smittetilfeller registrert i Levanger kommune til nå
  • 06.03.20 Restriksjoner av besøkende til sykehjem, heldøgns omsorgsbolig og øyeblikkelig hjelp døgn plasser PDF - Helsedirektoratet

   

  Status Levanger kommune

   Det er ikke påvist koronasmitte hos innbyggere i Levanger kommune. Flere personer har imidlertid fått påvist Koronavirus i Frosta kommune. Som følge av smitten på Frosta er elever ved flere klasser ved Levanger videregående satt i karantene, da en av de smittede på Frosta er elev der. Dette for å unngå eventuell videre smitte av viruset. Det samme gjelder enkelte andre som enten bor eller arbeider i Levanger og som er definert som nærkontakter til bekreftet smittede på Frosta. 

  Alle som er satt i karantene, nå eller frem i tid, skal forholde seg til regler for hjemmekarantene.

  Kommunen følger rådene fra nasjonale helsemyndigheter og er forberedt på å håndtere et større utbrudd om det skulle komme. Kommunen samarbeider med omliggende kommuner, legevakta, fylkesmannen og Helse Nord-Trøndelag for å samkjøre den lokale beredskapen.

  Koronatelefon

  Har du generelle spørsmål rundt koronaviruset eller hvordan du skal forholde deg til dette?
  Ring Folkehelseinstituttets rådgivningstelefon på 815 55 015

  Til toppen av siden

  Generelle råd

  Følg hygienerådene
  De beste grep for å unngå smitte er hyppig håndvask (eventuelt spriting av hendene) og at man hoster i hoster i engangstørkle eller i albukroken. Er man syk bør man holde seg hjemme. Kort og godt mer av det vi allerede vet er viktig. 

  Ved smittemistanke
  Ring legevakten på 116117. Ring først – ikke møt opp direkte.
  (Om du får tastevalg «4» for «koronaspørsmål» skal du IKKE taste 4, men heller vente på svar) 

  Reisende som har vært i områder med lokal smittespredning skal ringe Legevakta dersom de får feber eller symptomer fra luftveiene de første 14 dagene etter hjemkomst, eller etter nærkontakt med en person som har fått påvist viruset. Man vil der få instruks om hva en gjør videre. Syke skal isolere seg hjemme med mindre de får annen beskjed av helsepersonell. Nærkontakter til bekreftet smittede blir ilagt 14 dagers karantene. Om en er i karantene og utvikler luftveissymptomer som hoste, pustebesvær eller feber, skal en ringe 116117. 

  Om du ikke får svar på legevakt 116117, kontakt ditt fastlegekontor per telefon
  Til toppen av siden

  Arrangement

  Arrangement i offentlige eller private regi med over 30 personer avlyses. Dette inkluderer også kultur og idrett. Om man er tvil rundt et arrangement kan kommuneoverlege kontaktes på tlf. 917 09 403 eller per e-post tommy.aune.rehn@levanger.kommune.no

  Til toppen av siden

  Skoler, SFO og barnehager

   Levanger kommune mener det foreløpig ikke er grunn til å holde friske barn hjemme fra skoler eller barnehager, med unntak av karantener der det er aktuelt, se avsnitt over. Dette i tråd med råd fra nasjonale helsemyndigheter. Etter det vi vet i dag er det heller ikke grunnlag for å si at barnehager og skoler har betydning for smittespredningen i samfunnet.

  Råd for barn som kan ha vært utsatt for smitte
  Det er så langt ikke påvist smitte hos barn i Levanger. Det kan være at barn blir ilagt karantene om de defineres som nærkontakter av bekreftet smittede. Det betyr ikke at barna er syke eller smittede, men at det holdes hjemme i en periode etter føre var-prinsippet med tanke på å redusere smittepotensialet. Ved mistanke om koronavirus gjelder samme tiltak både for barn og voksne. Det vil da være snakk om hjemmekarantene i 14 dager, eller inntil smitte eventuelt er avkreftet.

  De aller fleste som blir smittet av koronavirus, blir ikke alvorlig syke. Barnehager og skoler bør for øvrig følge sine gjeldende rutiner ved sykdom hos barn. Barn og ungdom virker å være i stor grad beskyttet fra å få dette viruset, uten at vi helt vet hvorfor.   

  Foreldre oppfordres til å ha lav terskel for å holde barna hjemme ved sykdom.
  Ansatte ved skoler og SFO bes også utøve ekstra oppmerksomhet, og melde fra tidlig til foreldre og foresatte ved mistanke om at barn er syke. 

  Det er viktig å snakke med barn/elever om koronavirussykdom for å unngå frykt, og for å skape trygghet rundt situasjonen. En kort og fin film, laget av Helsedirektoratet, som kan brukes til dette formålet

  Til toppen av siden

  God hygiene

  Foreldre, foresatte og ansatte ved skoler, SFO og barnehager henstilles om å sørge for at barna vasker hendene. Det gjelder også de ansatte. God hoste- og håndhygiene reduserer smitte ved alle luftveisinfeksjoner, også smitte med nytt koronavirus. 

  Det anbefales håndvask med såpe og vann etter hosting/nysing, etter toalettbesøk/bleieskift, før måltider og ellers ved synlig skitne hender. Det anbefales også å vaske hender når man kommer hjem. Alkoholbaserte desinfeksjonsmidler er et alternativ, hvis ikke håndvaskmuligheter er tilgjengelig. Merk at alkoholbasert desinfeksjon ikke er effektivt ved synlig skitne hender, da bør håndvask utføres.

  Det anbefales å ha tørkepapir og håndhygienemulighet tilgjengelig til bruk for barn/elever/ansatte som hoster eller nyser. Har man ikke det tilgjengelig, anbefales å bruke albuekroken. 

  Folkehelseinstituttet anbefaler ikke at barn bruker munnbind. Erfaring tilsier at personer som bruker munnbind oftere tar seg til ansiktet, noe som faktisk kan øke smittefaren. Dersom barn møter opp med munnbind bør foreldre/foresatte informeres om at dette ikke er nødvendig. 

  Til toppen av siden

   Korona

   

 

Dersom du har spørsmål, ring Folkehelseinstituttets rådgivningstelefon på 815 55 015
 
Følg gjerne også med på Folkehelseinstituttet:  FHI     
Publisert: 12.03.2020 13:20 Sist endret: 16.10.2020 07:06
Post: Levanger kommune Boks 130, 7601 Levanger Besøksadresse: Håkon Den Godes gt 30 ved Torvet
Tlf: 74 05 25 00 Faks: E-post: postmottak@levanger.kommune.no
Åpningstid: Man-fre 09:00-15:00 Åpningstid: Org.nr.: 938 58 7051