Gå til innhold Globalmeny Forsiden
Toppbilde

Kurs i Depresjonsmestring - KID

Kurs i mestring av depresjon er lagt opp som undervisning hvor deltakerne lærer en kognitiv forståelsesmodell og tilhørende teknikker og metoder rettet mot å endre tanke og handlingsmønsteret som vedlikeholder og forsterker nedstemtheten/ depresjonen.

Kurset er ikke "samtaleterapi", men aktuelle problemområder tas opp generelt, og den enkelte arbeider videre med egne problemer ved å prøve ut metodene som læres på kurset i sitt dagligliv.

Problemer som kursdeltakerne ønsker å ta opp i gruppen blir ledet mot problemløsning ved hjelp av elementer i kurset. Det er ikke fokus på diskusjon av problemene i seg selv, men på hvordan en kan bruke kursets metoder og teknikker for å få en bedret mestringsevne.

Et viktig element på kurset er å lære å kjenne igjen og endre negative tanker. Et annet vesentlig element er å lære kursdeltakerne hvordan de kan øke aktiviteter, hendelser eller opplevelser som gir, eller tidligere har gitt glede, uten at disse aktivitetene forhindres av dårlig samvittighet. Det tredje hovedelementet i kurset er problemer knyttet til å forholde seg til andre mennesker, og fokus er på hvordan man kan bedre evnen til å sette grenser for seg selv og andre.

Kurs i mestring av depresjon (KiD) er utviklet av psykolog Trygve A. Børve, psykiatrisk sykepleier Anne Nævra og professor i psykiatri Odd Steffen Dalgard.

KID - kurs i depresjonsmestring - klikk for brosjyre i PDF

Publisert: 18.09.2012 15:01 Sist endret: 19.08.2019 10:41
Post: Levanger kommune Boks 130, 7601 Levanger Besøksadresse: Håkon Den Godes gt 30 ved Torvet
Tlf: 74 05 25 00 Faks: E-post: postmottak@levanger.kommune.no
Åpningstid: Man-fre 09:00-15:00 Åpningstid: Org.nr.: 938 58 7051