Kommunestyret 28.08.19 - FO 36/19 - Spørsmål fra Geir Tore Persøy (FRP) - trafikksikkerhet for myke trafikanter i Staupslia

Staupslia er en høyt trafikkert strekning, der det også har vært flere ulykker de siste årene. FrP har fått henvendelser fra flere beboere i området som føler seg utrygge når de ferdes på fortauene i Staupslia i «rushtiden». Syklister kommer i full fart ned Staupslia, samtidig som små barn er på vei til skolen opp Staupslia.

FrP ønsker å iverksette trafikksikkerhetstiltak for myke trafikanter i Staupslia. En mulighet er deling av fortauet (selv om fortauet muligens er noe smalt i dag). I tillegg bør det vurderes fartsreduserende tiltak ved Coop Prix. Slike tiltak trenger ikke å være så dyre, men det kan redde liv.

Spørsmål til ordføreren:

1. Har kommunen vurdert sikkerhetstiltak for myke trafikanter som ferdes på fortauene i Staupslia?
  2. Vil kommunen ta beboernes bekymringer på alvor og vurdere sikkerhetstiltak på fortauet?

Geir Tore Persøy
Geir Tore Persøy, FRP