Kommunestyret 25.04.18 - FO 16/18 - Spørsmål fra Janne Kathrine Jørstad Larsen (FRP) - Samarbeid mellom barnehager og eldrehjem

På en førskole i Seattle er barnehagen blitt satt sammen med et gamlehjem. Mer enn 400 beboere på gamlehjemmet får omgås barn fem dager i uken, der de driver med ulik organisert aktivitet. Dette være seg aktiviteter som musikk, dansing, tegning, spising, historiefortelling eller lignende.

De ansatte på gamlehjemmet sier at de ser økt glede hos de eldre når de får besøk av barna, og at dette er noe som over tid har virket positivt på deres livskvalitet. Eldre som normalt tilbringer dagene sine i en stol, halvsovende, får ny glød.

Vår intensjon med dette spørsmålet er selvsagt ikke at kommunen skal bruke flere millioner på å bygge et nytt kombinasjonsbygg med både barnehage og eldrehjem.

Likevel håper FrP at Levanger kommune, som både eier av offentlige barnehager og kommunens eldrehjem kan legge til rette for at enkelte gamlehjem i kommunen kan få besøk av noen grupper barn, for eksempel en gang i uken, eller en gang hver andre uke, der det blir organiserte aktiviteter for eldre og barn.

1. Er dette prøvd tidligere i Levanger kommune? Hvis ja, hvordan var tilbakemeldingene på det, fra ansatte og beboere?
  2. Vil ordføreren ta initiativ til et prøveprosjekt der et utvalg eldrehjem får besøk av en gruppe barnehagebarn to eller flere ganger i måneden, der det arrangeres organiserte aktiviteter?

Janne K. Jørstad Larsen - klikk for personkort
Janne K. Jørstad Larsen