Kommunestyret 25.04.18 - FO 12/18 - Interpellasjon fra Janne K. Jørstad Larsen (FRP) - Synkronisering av lyskrysset i Kirkegate ved Levanger kirke

Som mange bilister, og gående, i Levanger sentrum vil man før eller siden benytte lyskrysset i Kirkgata ved Levanger kirke.

Problemet er at bilister og gående får grønt lys samtidig, i samme retning, noe som i ytterste konsekvens kan få dramatiske følger. Dette handler i høyeste grad om trafikksikkerhet, spesielt for myke trafikanter, da de er innforstått med at grønt lys er grønt lys for dem.

Nå er dette lyskrysset meget oversiktlig, slik at det skal ikke være noen fare, men for å være føre var, så bør dette lyskrysset bli synkronisert om, slik at bilister og gående ikke får grønt lys samtidig i samme retning.

Forslag:

Levanger kommunestyre vedtar å synkronisere om lyskrysset i Kirkgata ved Levanger kirke, slik at bilister og gående ikke får grønt lys samtidig i samme retning.

Janne K. Jørstad Larsen - klikk for personkort
Janne K. Jørstad Larsen