Gå til innhold Globalmeny Forsiden
Toppbilde

Kommunestyret 25.01.12 - FO 6/12 - Spørsmål fra Karl M. Buchholdt (V) - Venstres forslag om reduserte gebyrer for bygging av passivhus

I kommunestyrets møte ble følgende forslag fra Venstre vedtatt oversendt til videre utredning: ”Det gis redusert byggesaksgebyr, eventuelt ingen gebyrer for bygging av passivhus i Levanger”.

Passivhus er et enkelt og rimelig tiltak for å oppfordre folk til å redusere energibruken. Det bygges ikke passivhus i Levanger kommune i dag.  Venstre vil gi minst 50 prosent reduksjon i byggesaksgebyrene for passivhus i kommunen for å stimulere til bygging av mer energieffektive bygninger. Passivhus kjennetegnes med at de har et meget lavt energibehov, godt inneklima og høy teknisk komfort. Energibehovet reduseres gjennom passive tiltak, som ekstra varmeisolasjon, ekstra god tetthet og varmegjenvinning.

Vi er overrasket og skuffet over at saken ikke er viderebehandlet i tråd med kommunestyrets reglement for oversendelsesforslag, og håper dette ikke er et uttrykk for ordførerens og administrasjonens manglende respekt for kommunestyrets reglement.

Venstre vil derfor be ordføreren om at saken utredes i forhold til reglement for oversendelsesforslag snarest og at saken blir tatt opp for videre behandling snarest mulig.

Spørsmål til ordføreren:
Når vil ordføreren ta opp Venstres forslag om reduserte gebyrer for bygging av passivhus til behandling?

Karl M. Buchholdt - klikk for personkort
Karl M. Buchholdt
Levanger Venstre

behandling

      Til toppen av siden

Publisert: 17.03.2011 07:50 Sist endret: 05.06.2012 10:23
Post: Levanger kommune Boks 130, 7601 Levanger Besøksadresse: Håkon Den Godes gt 30 ved Torvet
Tlf: 74 05 25 00 Faks: E-post: postmottak@levanger.kommune.no
Åpningstid: Man-fre 09:00-15:00 Åpningstid: Org.nr.: 938 58 7051