Gå til innhold Globalmeny Forsiden
Toppbilde

Sagt mening i sakene Formannskapet 06.04.16

Meninger:

04.04.16 - PS 33/16 AS Vinmonopolet - søknad om godkjenning av beliggenheten for butikk i Levanger - flytting av butikk

Vinmonopolet skal være et tilbud til alle i kommunen, ikke bare de som bor i sentrum.

Om du skal på handel ifra Markabygda eller Åsen er det lite du trenger fra butikkene i SENTRUM av Levanger, der er det faktisk ikke mange butikker igjen.

Vi drar til Magneten der vi finner alt vi trenger og vel så det. Om også Vinmonopolet er der, slipper vi å kjøre inn i sentrum, feilparkere utenfor "poldøra" skynde oss inn for å handle flaska vi skal ha og så håpe på at vi ikke har fått parkeringsbot før vi kjører ut av sentrum igjen.

Det er nok enklest å kjøre til Stjørdal eller Verdal på handel. Eller Åre i Sverige for den sags skyld. Billigere og bedre.

Bruker av Polet


04.04.16 - PS 33/16 AS Vinmonopolet - søknad om godkjenning av beliggenheten for butikk i Levanger - flytting av butikk

Flytt ikke vinmonopolet til Magneten – utviklingen av bysentrum med handel og service vil svekkes.

Flytting av Vinmonopolet til Moan står igjen på saklisten til formannskapet. Vinmonopolet argumenterer i sin søknad med nedgang i salget pga. at nåværende lokaler ikke er sentralt og at det er stor handelslekkasje.

En generell tendens til nedgang i salget pga. handelslekkasje til Sverige har vi i Trøndelag og den vil være der om Vinmonopolet ligger i sentrum eller på Magneten.

I henhold til alkohollovens §§ 1-7 bør det legges vekt på stedets karakter, beliggenhet, næringspolitiske hensyn og hensyn til lokalmiljøet. Dette er fulgt opp i dag. Ønsket om flytting er økonomisk motivert. Dette kan igjen føre til økt forbruk, noe som ikke er i overenstemmelse med hovedintensjonen i alkoholloven.

Plassering av utsalget i sentrum er sentralt i Domuskvartalet som er det mest trafikkerte området. Dette har fungert godt. I underetasjen ligger en stor parkeringskjeller som alltid har god kapasitet. Det er bare å ta handlevogna og heisen en etg. og 30 m til polet.

I følge Vinmonopolsjefens uttalelser i media er arealene store nok, og med fornøyde kunder ser hun  ingen dramatikk i å fortsette her.

En eventuell flytting fra bysentrum vil ha negative effekter på viljen til å satse på utvikling av handels- og servicenæringa i sentrum. Vi er enige med ordfører og rådmann som uttaler at Vinmonopolet er av større næringspolitisk betydning for Levanger sentrum enn for Moan.

Levanger vel ønsker Vinmonopolets utsalg i Levanger sentrum (innenfor bruene og Mo gård) ut fra:

  • Alkoholpolitisk hensyn
  • Næringspolitiske hensyn
  • Av hensyn til utvikling av bysentrum som handelsområde


Levanger vel, den 4. april 2016
Turid Inderberg
leder
Til toppen av siden

Publisert: 26.02.2009 14:47 Sist endret: 06.04.2016 07:22
Post: Levanger kommune Boks 130, 7601 Levanger Besøksadresse: Håkon Den Godes gt 30 ved Torvet
Tlf: 74 05 25 00 Faks: E-post: postmottak@levanger.kommune.no
Åpningstid: Man-fre 09:00-15:00 Åpningstid: Org.nr.: 938 58 7051