Formannskapet 17.10.12 - sak 95/12 - Navn på plass foran Trønderhall – Marit Breiviks plass

Alf Birger Haugnes - klikk for personkort
Saksbehandler: Alf Birger Haugnes
Arkivref. 2006/4666 - /D23

Utvalg Møtedato Saksnr.
Formannskapet 17.10.12 95/12

Rådmannens forslag til vedtak:
Plassen foran Trønderhallen gis navnet Marit Breiviks Plass

Hjemmel/bakgrunn for saken:
28, oktober vil KORO-prosjektet – utsmykning av plassen for Trønderhallen bli avduket. Ønske om at plassen gis et navn.

Ingen

Ingen

Plassen foran hovedinngangen er ikke gitt noe navn. 28. oktober vil kunstutsmykningsprosjektet – Kunst i det offentlige rom – KORO-prosjektet bli avduket. Rådmannen vil i denne sammenheng foreslå at det også blir foretatt avduking av en navneplate for plassen.

Rådmannen har tidligere i formannskapet luftet mulighetene for å kalle opp plassen Marit Breivik – Marit Breiviks plass. Marit Breivik er nå forespurt om bruk av hennes navn på plassen. Hun hadde ingen innvendinger til dette og ga sin tillatelse til bruk av navnet. Hun vil være til stede 28. oktober i forbindelsen med avduking av kunstverkene og navnet på plassen.

Navneskiltet er tenkt plassert på toppen av en granittblokk ved siden av flaggstengene ved hovedadkomsten som vist nedenfor. Dette er de samme granittblokkene som er benyttet i amfi og sittegruppene.

Klikk for større skisse

Rådmannen synes Marit Breivik har vært en meget god ambassadør for Levanger både som aktiv håndballspiller og senere landslagstrener. Hun har alltid vært et meget godt forbilde for idrettsutøvere. Det er vel heller ingen i landet som kan skilte med en landslagstrenerkarriere som Marit Breivik (1994 – 2008):

• 1 EM-bronse (1994)
  • 2 EM-sølv (1996, 2002)
  • 3 EM-gull (1998, 2004, 2006, 2008)
  • 3 VM-sølv (1997, 2001, 2007)
  • 1 VM-gull (1999)
  • 1 OL-bronse (2000)
  • 1 OL-gull (2008)

Hun ble kåret til «Årets trener» under Idrettsgallaen 2001, 2004, 2007 og 2009. Adresseavisen kåret henne til «Årets trønder» i 2007, og NRK Trøndelag kåret henne til «Årets trønder» i 2008. I 2008 ble hun også tildelt Olavstatuetten, hun ble «Årets navn» i VG, og hun ble tildelt prisen "Kunsten å lede" av HR Norge. I 2009 ble hun tildelt Fredrikkeprisen. Prispengene på 100 000 kr valgte hun å la gå til Right To Play.

Hun er i tillegg utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden «for hennes innsats som rollemodell i norsk idrett.»

Marit Breivik er i dag styremedlem i Trønderhallen KF.

Som aktiv spiller, begynte å spille håndball i Nessegutten og gikk senere over til Skogn IL. Hun vant i alt tre norske mesterskap. Hun debuterte på det norske landslaget 7. september 1975 mot Danmark og spilte i alt 139 landskamper og skåret 286 mål.

I tillegg har hun stilt sitt navn til disposisjon for IL Skogn sin håndballturnering - Marit Breiviks Utviklingsturnering for J/G 14-16 år.

For Levanger kommune har hun ved flere anledninger også stilt opp for vår ledergruppe og fortalt om teambygging og de erfaringer hun har gjort seg i sitt arbeid som trener og hva som kan ha av overføringsverdi til andre organisasjoner/vår organisasjon. I tillegg har hun stilt opp for en del næringslivstreff som Levanger Håndballklubb har arrangert.

Rådmannen er svært glad for at Marit Breivik er villig til å stille sitt navn til disposisjon for plassen foran Trønderhallen. Plassen foran Trønderhallen synes også riktig i forhold til de aktiviteter Marit Breivik har deltatt i og de holdninger hun står for. Rådmannen tror det vil bli en verdig markering i forbindelse med avduking av navneplaten foran plassen. Det er planlagt et fellesarrangement sammen med avduking av kunstverket (KORO-prosjektet) på plassen foran Trønderhallen. Arrangementet vil skje i forkant av eliteseriekampen i håndball mellom Levanger Håndballklubb og Tertnes. Rådmannen håper derfor at arrangementet vil trekke en god del folk.

Publisert: 19.12.2010 07:50 Sist endret: 17.10.2012 15:19