Gå til innhold Globalmeny Forsiden
Toppbilde

Sagt mening i sakene Formannskapet 09.02.11

Meninger:

PS 11/11 Festiviteten kino og kulturhus - behov for oppgradering gjennom prosjektering av en kinosal to
Kinobygg'
Hvor mange penger skal Levanger kommune bruke på å flikke på det bestående som for lengst har gått ut på dato? Arkitekter og konsulenter graver djupt ned i kommunekassa. Kultursjef Håpnes (rådmannen) bør legge fram hvor mye den planlagte underjordisk kinosalen har kostet i forberedende prosjektarbeid hittil. Etter hvert som billige flatskjermer og moderne suroundanlegg gjør sitt inntog i de fleste heimer, mener jeg formannskapet bør vurdere om det er behov for en kinosal 2 i kommunal regi.
Det er på ingen måte næringssjef Ludvigsen og meg i mot å skape mer liv og røre i sentrum (citaslow). Kan et framtidig kulturhus som omfatter en moderne kino, bygges i skråningen ned mot nordre sving av stadioen. Det ser ut som om idrettslaget Sverre har skrinlagt sine boligplaner på dette området. På kveldstid kan en del av grusbanen anvendes som parkeringsplass. Ellers bør området beplantes som parkanlegg og ei grønn lunge!

Vh. Bjørn Erik Dypdahl (medlem i MDG)

 

PS 12/11 Jubileumsmarkering i 2011 - budsjett
1000-ÅRS MARKERINGA
I hovedsak har jeg sett på feiringa som et kulturarrangement. Hvorfor har ikke prosjektet blitt underlagt kultursjef Håpnes? Næringssjef Ludvigsen stipulerer kostnadene til omlag 4,5 mill. No leser jeg at lokale forretningsintersser har falt i fra med en vesentlig andel. Dermed må kommunekassa belastes enda mer. Jeg har tidligere sagt i fra at en skakkjørt kommune som Levanger, ikke har råd til all verdens etatssjefer (departementer). Det er rådmannens ansvar å skjære ned på unødig administrasjon. Ansett en kvalifisert person som kan holde styring på både næring, kultur og miljø! Forøvrig har vi mer enn nok "supperåd" i Levanger.

Bjørn Erik Dypdahl

 

PS 13/11 Ytterøykylling AS - søknad om rente og avdragsfritt lån
Mye skrik, men lite ull!
Jeg memorerer at næringssjef Ludvigsen lovte "gull og grønne" skoger til øysamfunnet da det gamle kyllingslalteriet (Norum) ble lagt ned. Det var ikke grenser for hvor mye rådmann Stene v/etatssjefen ville bistå med for å etablere nye arbeidsplasser på Ytterøya. Ordføreren (Ap) forfektet at torskeoppdrett ville bli den nye bærekraftige næringa i kommunen, og LSp ga sitt fulle samtykke. At den andre parten i samkommunen (Verdal), ville være føre var, ga "posisjonen" i Levanger blaffen i.
Jeg håper formannskapet omsider begynner å forstå at kommunen trenger et privat næringsliv skal vi makte å forsvare gjelda. Å avhjelpe Ytterøykylling i etableringsfasen med et lån på èn million over 5 år, vil gi det mangfoldige igjen i form av skatteinntekter og fast bosetning.
Dessverre ser det ut som om både ordføreren og gruppelederne trenger et raskt innføringskurs i bruk av kuleramma. Regnestav og kalkulator blir for avansert i formannskapet etter min mening!

Med hilsen
Bjørn Erik Dypdahl

Publisert: 26.02.2009 14:47 Sist endret: 09.02.2011 08:54
Post: Levanger kommune Boks 130, 7601 Levanger Besøksadresse: Håkon Den Godes gt 30 ved Torvet
Tlf: 74 05 25 00 Faks: E-post: postmottak@levanger.kommune.no
Åpningstid: Man-fre 09:00-15:00 Åpningstid: Org.nr.: 938 58 7051