Gå til innhold Globalmeny Forsiden
Toppbilde

Rød 1-4 år

ANSATTE PÅ RØD:

Wenche Svendgård Persøy-Fagarbeider                                                                                                                     
Tone Høyem- Fagarbeider
Elisabeth Opgård Vinje, pedagogisk leder
Anne Gunn Opem Renden- Pedagogisk leder

 

På Rød har vi pr i dag 9 barn i alderen 1-2 år, 4 jenter og 5 gutter. Kommer et nytt barn 1. november

Vi er opptatt av at alle barna skal bli sett, føle seg trygge og ha et omsorgsfullt fang å komme til. Det er viktig for oss å se det positive barn gjør, og gi ros og oppmuntring.                                                             

Vi legger vekt på å jobbe for at alle skal bli inkludert i leik og fellesskapet i gruppa. Voksne er rollemodeller, og viser barna gode alternativ i forhold til atferd. Vi roser når vi ser at barna gjør gode handlinger mot hverandre. 

 

Vi har samlingsstunder med sang/musikk, fortelling/bøker og innhold fra periodens tema. Barnas interesse og fokus styrer hvordan vi jobber med ulike tema. Vi skal være observante både i forhold til verbale og non-verbale uttrykk hos barna. Temaet “Bøker” skal følge oss gjennom året, og vi vil bl.a se på hvordan vi tilbyr og presenterer bøker for barna. Vi skal jevnlig ha lesegrupper med barna

Vi skal også jobbe med “Barn og rom” dette barnehageåret, og gjennom arbeidet håper vi å få til et mer inspirerende lekemiljø for barna.

I både hverdagssituasjoner og planlagte aktiviteter jobbes det for å få til et godt språkstimulerende miljø. Bilder og konkreter brukes som støtte i ulike aktiviteter. Bøker, sang, rim og regler er også en viktig del av vår hverdag. I løpet av året kan vi vurdere å dele barna i mindre grupper der vi jobber med språk og sosiale ferdigheter.   

 

Det er viktig at barna får trene på å være selvstendig og kjenne på mestringsfølelsen. Vi motiverer dem til å gjøre selv, og gir oppgaver som er passe utfordrende ut fra alder og modning.

 

Vi er opptatt av et sunt og variert kosthold, og at måltidene skal være en rolig og hyggelig stund med god samhandling mellom voksen og barn.

Vi går på tur 1 gang i uka, og lengde på turen kan variere. Vi legger vekt på gode turopplevelser i det flotte nærmiljøet rundt barnehagen. Turer gir varierte muligheter for utforsking og læring, samt motoriske utfordringer.

 

Til toppen av siden

 


 

 

Historikk:

 

Publisert: 07.02.2013 09:47 Sist endret: 19.10.2021 07:44
Post: Levanger kommune Boks 130, 7601 Levanger Besøksadresse: Håkon Den Godes gt 30 ved Torvet
Tlf: 74 05 25 00 Faks: E-post: postmottak@levanger.kommune.no
Åpningstid: Man-fre 09:00-15:00 Åpningstid: Org.nr.: 938 58 7051