Gå til innhold Globalmeny Forsiden
Toppbilde

Informasjon

Måltid

Vi har tre måltider i barnehagen i løpet av dagen. Barna har med seg matpakke om de skal spise frokost, lunsj og ettermiddagsmat har vi i barnehagen, alle avdelingene serverer varm mat en dag i uken. Til måltidene serveres det melk og/eller vann til drikke. Vi tilbyr barna frukt og grønt hver dag til lunsj og ettermiddagsmat. Vi ønsker at barna skal tilbys et sunt og variert kosthold i barnehagen, 50% av varmmaten vi serverer skal ha fisk som hovedingrediens. Vi passer også på at påleggsutvalget skal være variert også her har vi fokus på fiskepålegg og at man ikke spiser det samme på brødskiva hver dag.

Satsningsområder

  • Uteleik, turer i skog, mark og fjæra vektlegges i Ekne Barnehage. Vi har særdeles gode forutsetninger for å bedrive friluftsliv i forhold til vår beliggenhet med gangavstand til strand, brygge, skog og fjellterreng. På barmark bruker vi beina og på snødekket mark bruker vi ski. Barnehagen har spesiell kompetanse på friluftsliv. Det er viktig for oss å vise fram de mulighetene lokalmiljøet har å by på. I utegruppa får barna prøvd seg på å være ute hele dager og dra på lengere turer enn resten av avdelingene.
  • Å lære å forholde seg til andre er kanskje det viktigste en lærer i barnehagen. Tilegnelse av sosial kompetanse er hovedoppgaven vår i barnehagen. 
  • på de to eldste aldersgruppene gjennomfører vi en trivselsundersøkelse for barna ved hjelp av " Barnehagetrivsel".  Her svarer barna på hvordan de trives og hvordan de får medvirke i barnehagen. Foreldre til de eldste barna velger om barna skal ha denne samtalen i et samtykkeskjema som sendes ut på høsten. Personalet bruker kartlegging som motivasjon i arbeidet med barna. Vi gjennomfører barnesamtaler, slik at vi får tak i hva barna synes er bra og mindre bra med oppholdet i barnehagen. 


Plan for tilvenning og overganger i Ekne barnehage PDF

Til toppen av siden

Publisert: 29.11.2009 21:00 Sist endret: 29.04.2021 23:16
Post: Levanger kommune Boks 130, 7601 Levanger Besøksadresse: Håkon Den Godes gt 30 ved Torvet
Tlf: 74 05 25 00 Faks: E-post: postmottak@levanger.kommune.no
Åpningstid: Man-fre 09:00-15:00 Åpningstid: Org.nr.: 938 58 7051