Influensavaksinering sesongen 2021/2022

Influensavaksinering vil ankomme Levanger i midten av uke 42 og vaksinering starter få dager etter dette.

Kommunen vil vaksinere kommunalt helsepersonell og beboere ved sykehjem og tilsvarende boformer.

Alle andre i risikogruppene vil som før vaksineres ved sitt fastlegekontor. Følg derfor med på fastlegekontorets hjemmesider og eventuelle avisannonser for mer informasjon rundt dette. Du trenger ikke ta kontakt med fastlegekontoret for å høre når de starter vaksinering eller hvordan du bestiller time til vaksinering. Dette blir lagt ut på hjemmesiden til hvert enkelt kontor når det er klart. Personer i risikogruppen betaler kun 50 kr for vaksine, ingenting om de har nådd frikortgrensen.

Når de i risikogruppene er vaksinerte, åpnes det for at de utenfor risikogruppene som ønsker det kan få vaksine. Disse må betale full pris for vaksinering ved sitt fastlegekontor eller ved apotek (se hvert enkelt kontor for pris).

Det er ikke nødvendigvis best å vaksinere seg så tidlig som mulig, så lenge det gjøres før jul. Dette fordi en vil kunne få noe dårligere beskyttelse om det går lang tid fra vaksinering til influensaepidemien når oss. I en vanlig influensasesong dør om lag 900 personer av sykdommen. FHI regner med at årets influensasesong vil bli hardere enn vanlig. Levanger kommune anmoder på det sterkeste at alt helsepersonell og alle i risikogruppene vaksinerer seg. Det vil beskytte både deg og de rundt deg.

På FHI sine nettsider finner du utdypende informasjon om årets influensavaksinering.

Publisert: 07.10.2021 07:57 Sist endret: 07.10.2021 08:19