BLI MED PÅ ÅRETS TV AKSJON

SAMMEN REDDER VI LIV!

Dette er oppfordringen fra generalsekretæren i Leger uten grenser, Lindis Hurum. Hun har selv jobbet som feltarbeider for organsasjonen i glemte kriser. Og hun har møtt pasienter som ville vært uten helsehjelp hvis ikke Leger uten grenser var tilstede. Akkurat nå venter uttallige mennesker på legehjelp i verdens fattigste land. For mange står det om livet. Men tilgang til helsehjelp, medisiner og vaksiner er ingen selvfølge.

Årets TV-aksjon skal bidra til å forebygge epidemier og behandle mennesker som rammes av livstruende sykdommer i fire land: Bangladesh, Den sentralafrikanske republikk, Den demokratiske republikken Kongo og Sierra Leone.

Her i Norge har vi de siste årene opplevd en pandemi. Vi har fått erfare hvor viktig det er å ha et velferdssamfunn som tar vare på oss når krisen rammer. Vi er priviligerte som bor i et land med et velutviklet helsevesen. Dette er ingen selvfølge i andre deler av verden.

Årets TV aksjon skjer søndag 23. oktober, og vi sender videre oppfordringen fra Lindis Hurum.  Vi utfordrer alle innbyggere i kommunen til å bli feltarbeider for Leger uten grenser noen timer èn dag!

Få med familie, venner kollegaer og naboer.  Sett av noen timer 23. oktober og meld dere på som bøssebærere!

Sammen skal vi redde liv!

Meld deg som bøssebærer her: https://blimed.no/  eller ved å ringe Levanger kommune på tlf. 74 05 25 00

For kommunekomiteen for TV aksjonen 2022
Tone Jørstad, leder