Ekne barnehage med det grønne flagget

Markert 25. juni 2013

Klikk for større foto

Sommerfesten fant sted den 25. juni 2013 med ordførerbesøk og besøk av representant fra "Grønt-flagg", Irene Vanebo.

Barnehagen har gjennom en periode jobbet med grisen som tema i prosjektet. Vi mener det er viktig å ta utgangspunkt i det nære. Mange grisebønder på Ekne og vi har muligheter til besøk i grisefjøs. Temaet kan lett tilpasses alle førskolealdere fra 0-6 år og til jul har vi julebord med ribbe og pølse!

I tillegg så jobber vi med sortering av søppel i barnehagen og å ha det fint rundt oss. Derfor går vi av og til på søppeljakt. Vi mener det er viktig at barn får dette "inn under huden" fra dem er små. Vi opplever at barn fungerer som oppdragere av foreldrene sine særlig i forhold til å håndtere avfall.

Klikk for større foto

På sommerfesten hadde vi i tillegg ponnyridning og personalet viste ulike eksperiment til barna. Barna selv hadde forberedt maten sin "skattekister" som består av ulike fiskesorter (i biter) og grønnsaker puttet i folie med smør og krydder. Skikkelig godt når det får liggi på grillen noen minutter.

Om Grønnt flaggEkne Barnehage er en kommunal barnehage i vekst. I og med stopp for den private familiebarnehagen på Ekne, så er vi fra høsten av en barnehage med 3 avdelinger. Vi starter fra høsten av opp en friluftsavdeling med en litt mer utfordrende form for barnehagedrift. Utegruppa vil være på tur, borte fra barnehagen 3 dager i uka hele året. I tillegg så har de ei grillhytte like ved barnehagens utelekeplass, og vil få eget oppholdsrom, garderobe, toalett i løpet av barnehageåret. Utfordrende i forhold til at alle aktiviteter skal foregå utendørs. Turid Langås, som er en dyktig pedagog med fordypning i fysisk fostring og uteliv skal lede gruppa på 12 barn. Ellers så har vi småbarnsavdeling og en avdeling for de som er litt eldre, totalt rundt 50 barnehageplasser.

Vi gleder oss til nye utfordringer!

Kari Olafsen Aunet
Ekne barnehage