Åpning av sikker E6 fra Åsen til Ronglan

v/samferdselsministeren tirsdag 21.08.18

Samferdselsminister Ketil Solvik Olsen åpnet den nye E6strekningen fra Åsen til Ronglan.
Vegen gir Levanger nye muligheter, sier ordfører Robert Svarva.

Den seks kilometer lange strekningen fra Vassmarka i Åsen til Ronglan har fått midtdeler, forbikjøringsfelt og er betydelig oppgradert. Nå gjenstår bare noen mindre oppryddingsarbeider før gravemaskinene til Fiborg og Sellæg maskin kjøres bort for godt. Det lokale Levangerfirmaet hadde sin største kontrakt noen sinne på E6-ombyggingen. Totalt har prosjektet kostet 190 millioner. Det er 22 millioner under rammen.

• For Levanger betyr dette økt sikkerhet og mer effektiv transport mellom tettstedene våre. I Vassmarka får vi det eneste næringsområdet ved nye E6-kryss mellom Trondheim og Steinkjer som ikke kommer i konflikt med jordvernet. Det gir et stort potensiale til næringsutvikling, sa ordfører Robert Svarva da han holdt sin hilsningstale under åpningen i Åsen.
  • Anlegget har vært komplisert med kvikkleirelommer langs Nessvatnet. Der er det lagt lettfyllinger for å unngå utglidninger. Dårlig grunn er årsaken til at strekningen langs Nessvatnet bare har to felt, opplyser anleggsleder Gunleik Hoffmann .

Nye veier planlegger nå ny E6 fra Stjørdal til Åsen. I Vuddudalen sør for Åsen kommer det trolig et halvkryss. Det betyr at trafikk som skal nordover kan svinge av, og trafikk som skal sørover kan kjøre inn på vegen. Skal du imidlertid nordover fra Vuddudalen må du gjennom Åsen sentrum og inn på krysset som kommer i Vassmarka nord for Åsen sentrum. Der planlegger kommunen et stort næringsområde i sammenheng med vegutbyggingen. Både handel og industri er aktuelt. Ny E6 sørover fra Vassmarka er trolig ferdig i 2024.

Samferdselsminister Ketil Solvik Olsen klippet snora, med ordfører Robert Svarva (t.v.) og direktør for styringsstaben i Statens vegvesen, Bjørne Grimsrud - klikk for større foto

Samferdselsminister Ketil Solvik Olsen klippet snora, med ordfører Robert Svarva (t.v.) og direktør for styringsstaben i Statens vegvesen, Bjørne Grimsrud fulgte med.

Publisert: 21.08.2018 20:28 Sist endret: 11.09.2018 08:51