Veteraner i nåtid - i krigens kjølvann

Levanger bibliotek og Falstadsenteret ønsker velkommen til foredrag, utstillingsåpning og paneldebatt om norske veteraner fra internasjonale oppdrag.

Arrangementet er gratis, men på grunn av COVID-19 må alle
deltakere forhåndsbestille billett på ebillett.no/levbib

Med utgangspunkt i forskning på feltet og personberetninger fra norske veteraner debatterer vi forskjeller og likhetstrekk i deres «ettervirkninger», etter endt tjeneste. Hva sier forskningen og hva er opplevelsene veteranene sitter igjen med fra ulike typer oppdrag og erfaringer? Hvilke holdninger og reaksjoner møter veteranene etter endt tjeneste fra familie, venner og samfunnet for øvrig? Panelsamtalen inngår i foredragsserien «I krigens kjølvann. Fortellinger om å leve med krigserfaringer» støttet av Stiftelsen Fritt Ord.

Med oss i panelet har vi:
Andreas E. Nordstrand – psykolog og forsker ved NTNU. Jobber i Forsvarets stressmestringstjeneste og forsker på posttraumatisk stressyndrom hos norske veteraner.

Kim Søderstrøm – veteran, fotograf og forfatter av boka «Veteran» (Kagge forlag, 2018). Søderstrøm er selv veteran fra Forsvarets internasjonale operasjoner og har tjenestegjort i blant annet Libanon, Balkan og Afghanistan.

Ann Helen Dybwad - veteran fra Forsvarets internasjonale operasjoner. Dybwad har over 30 år tjenestegjort i Libanon, Somalia, Makedonia/Kosovo, Afghanistan og Sør-Sudan, og har en Master of Art i internasjonal politikk fra USA. Hun jobber fortsatt i Forsvaret.

Simen Jorfald – veteran fra Forsvarets internasjonale operasjoner. Jorfald har tjenestegjort i operasjoner i Libanon, Bosnia, Makedonia, Afghanistan og Mali.

Anita Veivåg, avdelingsleder Rus og psykiatri, Levanger kommune.

Christian Wee, moderator – direktør ved Falstadsenteret.

Musikkinnslag ved Jørgen Skogmo.

Fotoutstillingen «BIDRAG», er laget i et samarbeid mellom Kim Søderstrøm og Stiftelsen Falstadsenteret. Boka «Veteran» er illustrert med sterke portrettfotografier av norske veteraner. Fotografiene og veteranenes fortellinger danner utstillingen «BIDRAG».

Arrangeres av Levanger bibliotek og Falstadsenteret. Stand ved NVIO Trøndelag og Veteranhuset på Rinnleiret.

Arrangementet er gratis, men på grunn av COVID-19 må alle
deltakere forhåndsbestille billett på ebillett.no/levbib

Torsdag 22. oktober
Dørene åpner kl 18.30