Veteraner i nåtid - i krigens kjølvann

Levanger bibliotek og Falstadsenteret ønsker velkommen til foredrag, utstillingsåpning og paneldebatt om norske veteraner fra internasjonale oppdrag.

Med utgangspunkt i forskning på feltet og personberetninger fra norske veteraner debatterer vi forskjeller og likhetstrekk i deres «ettervirkninger», etter endt tjeneste. Hva sier forskningen og hva er opplevelsene veteranene sitter igjen med fra ulike typer oppdrag og erfaringer? Hvilke holdninger og reaksjoner møter veteranene etter endt tjeneste fra familie, venner og samfunnet for øvrig? Panelsamtalen inngår i foredragsserien «I krigens kjølvann. Fortellinger om å leve med krigserfaringer» støttet av Stiftelsen Fritt Ord.

Med oss i panelet har vi:
Andreas E. Nordstrand – psykolog og forsker ved NTNU. Jobber i Forsvarets stressmestringstjeneste og forsker på posttraumatisk stressyndrom hos norske veteraner.

Kim Søderstrøm – veteran, fotograf og forfatter av boka «Veteran» (Kagge forlag, 2018). Søderstrøm er selv veteran fra Forsvarets internasjonale operasjoner og har tjenestegjort i blant annet Libanon, Balkan og Afghanistan.

Simen Jorfald – veteran fra Forsvarets internasjonale operasjoner.

Anita Veivåg, avdelingsleder Rus og psykiatri, Levanger kommune.

Christian Wee, moderator – direktør ved Falstadsenteret.

Fotoutstillingen «BIDRAG», er laget i et samarbeid mellom Kim Søderstrøm og Stiftelsen Falstadsenteret. Utstillingen vil være tilgjengelig i Levanger bibliotek fra 23.04.2020 – 15.05.2020. Boka «Veteran» er illustrert med sterke portrettfotografier av norske veteraner. Fotografiene og veteranenes fortellinger danner utstillingen «BIDRAG».

Arrangeres av Levanger bibliotek og Falstadsenteret. Stand ved NVIO Trøndelag og Veteranhuset på Rinnleiret

Dørene åpner kl 18.30
Gratis inngang

Publisert: 03.03.2020 11:03 Sist endret: 10.03.2020 08:43