Torstein Andersen om Jens Bjørneboe

Bli med Torstein Andersen på en reise gjennom Jens Bjørneboes spennende liv og forfatterskap!

Barndommen. Hjemløsheten. Døden er tittelen på Torstein Andersens forestilling om Jens Bjørneboe den 24.11 på Levanger bibliotek.Jens Bjørneboe ville fylt100 år i år, og jubileet markeres over hele landet.
Torstein Andersen forteller om Bjørneboes liv, fra barndommen i Kristiansand til hans siste dager på Veierland i Nøtterøy. Skuespilleren siterer også fra flere av Bjørneboes egne notater, samt en del av lyrikken han skrev. Han gir oss anekdoter fra Bjørneboes omgangskrets og publikum får høre skuespilleren fortelle om den gangen han møtte Bjørneboe og hva det resulterte i.

En omstridt stemme
Jens Bjørneboe (1920-1976) var en av de mest omstridte og fargerike norske forfattere etter krigen. Han er kjent både for sin omfattende litterære produksjon og for sitt sterke samfunnsengasjement. Som forfatter utfoldet han seg innenfor mange ulike sjangre, både romaner, skuespill, lyrikk, essays og artikler. Bjørneboe skrev blant annet en serie tendensromaner hvor han kritiserte moderne vitenskap, det offentlige skolevesenet, det norske rettsoppgjøret og fengselsvesenet. Bjørneboe levde et turbulent liv og han tok sitt eget liv i 1976, 56 år gammel.

Torstein Andersen (f. 1953) er skuespiller og instruktør. Som skuespiller har han medvirket i en rekke stykker, blant annet på Trøndelag Teater. Andersen har også hatt roller i flere filmer.

Tirsdag 24.11 kl. 19.00
Dørene åpner 18.30
Billetter: 100,-

Grunnet COVID-19 må alle bestille billett på forhånd. Billett må fremvises ved inngang. Billetter finner du her.

Starter: tirsdag 24. november 19:00
Slutter: tirsdag 24. november 20:30
Sted: Levanger bibliotek
Arrangør: Levanger bibliotek