Gå til innhold Globalmeny Forsiden
Toppbilde

Søknad om støtte til kjøp av elektrisk lastesykkel

AVSLUTTET!

Levanger kommune gir tilskudd til kjøp av elektrisk lastesykkel. Tilskuddet begrenses til 25% av kostnaden, og maksimalt 10 000 kroner. Det åpnes for å søke mandag 3. april. Det er et krav at søker må motta svar på søknaden i form av tilsagn før lastesykkel kan kjøpes eller bestilles. - søknadsskjema

En lastesykkel lar deg frakte barn, varer, redskap og alt annet du tidligere har stappa inn i bilen. Du kan frakte barna trygt til og fra skole eller barnehage. Lastesykkelen er praktisk, miljøvennlig og kan gjøre hverdagens kabal enklere.

I 2016 ble Levanger offisielt en sykkelby. Sykkelbyen Levanger godt egnet for sykling, og kommunen jobber med å gjøre det stadig enklere å bruke sykkel som transportmiddel i hverdagen. Flere på sykkel og færre i bil skaper gode byrom og lokalsamfunn, forbedrer folkehelsa og miljøet, bedrer trafikksikkerheten og skaper bedre plass for møteplasser og parker.

Tilskuddsordningen er koblet til samarbeidsprosjektet «Reis smart» i Levanger. "Reis smart" har som mål å fremme aktiv og kollektiv transport, og redusere bruk av personbil.

Retningslinjer for tilskuddsordningen:

 • Ordningen omfatter folkeregistrerte innbyggere i Levanger kommune (bosatt på kjøpstidspunktet).
 • Nedre aldersgrense 18 år.
 • Barnefamilier med barn mellom 0-6 år vil bli prioritert, da vi legger vekt på at sykkelen kan brukes til levering og henting i barnehage.
 • Innbyggere kan få sponset el-lastesykkel med 25% av kjøpsprisen (maks 10 000 kr). Dette er en ettåring ordning med en totalramme på 150 000 kr.
 • Da dette er et pilotprosjekt gjelder tiltaket kun kjøp av lastesykkel med kasse, ikke longtail og kort lastesykkel.
 • Dersom du er usikker på om hvilken type elektrisk lastesykkel som er tilskuddsberettiget: forskjellige sykkeltyper
 • Ordningen er begrenset til 1 elektrisk lastesykkel per husstand.
 • Fristen for å søke om støtte er satt til 1. juli 2017.
 • Du kan ikke bestille den elektriske lastesykkelen, eller på noen annen måte starte med tiltaket, før du har mottatt tilsagnet.
 • «Først-til-mølla» prinsippet gjelder fra utlysningen (3. april) og fram til søknadsfristen er gått ut eller den økonomiske rammen er brukt opp.
 • Tiltaket gjelder kjøp av nye elektriske lastesykler ferdig monterte fra butikk. Det gis ikke tilskudd til kjøp av brukte sykler, byggesett eller kjøp gjennom privatperson. Du velger selv hvilken butikk du kjøper el-lastesykkelen hos.
 • Du må ta vare på kvitteringer/fakturaer for alle kostnader i forbindelse med kjøpet. Kvitteringer/fakturaer skal legges ved utbetalingsskjema slik at du kan få utbetalt støtten.
 • Den som søker forplikter seg samtidig til å besvare et evalueringsskjema med spørsmål om sine erfaringer med den elektriske lastesykkelen omtrent 1 år etter mottatt tilskudd.
 • Ved vurdering av tilskudd vil det legges vekt på hvordan el-sykkelen vil bli brukt og i hvor stor grad den vil erstatte bilen.


Slik går du fram:

 1. Send inn søknad
  Når du har bestemt deg for å kjøpe elektrisk lastesykkel, sender du inn elektronisk søknad om støtte.
  Søknadsskjema >> (nederst på siden)
 2. Vent på svar om tilsagn
  Barnefamilier vil få svar på søknaden innen 14 dager. Øvrige søknader vil bli behandlet samlet etter 1. juli eller når den økonomiske rammen er brukt opp (her gjelder også først til mølla).  Du får deretter tilsagn inntil et visst beløp etter gjeldende kriterier. Tilsagnet vil gjelde for to måneder fra du mottok det.
 3. Du kan da bestille/kjøpe deg el-lastesykkel!
 4. Fyll ut utbetalingsskjema
  Når sykkelen er betalt, fyller du ut «utbetalingsskjema tilskudd kjøp av elektrisk lastesykkel».
  Utbetalingsskjema >>
 5. Send inn utbetalingsskjema og kvittering


Utfylt utbetalingsskjema vedlagt kvittering for kjøpet leveres i Servicekontoret i rådhuset eller skannes og sendes på epost til tone.holm@levanger.kommune.no

Til toppen av sidenDen økonomiske rammen på 100 000 kr er brukt opp, og søknadsfelt stenges. De som har søkt må sjekke epost for svarbrev om tilsagn og deretter følge videre framgangsmåte som er beskrevet ovenfor!

 

AVSLUTTET!

Publisert: 15.03.2017 12:28 Sist endret: 31.10.2017 13:57
Post: Levanger kommune Boks 130, 7601 Levanger Besøksadresse: Håkon Den Godes gt 30 ved Torvet
Tlf: 74 05 25 00 Faks: 74 08 35 40 E-post: postmottak@levanger.kommune.no
Åpningstid: Man-fre 09:00-15:30 Åpningstid: Org.nr.: 938 58 7051
Nettredaktør: Åsmund Brygfjeld Ansvarlig redaktør: Ola Stene Utviklet av: Sem & Stenersen Prokom AS