nullmobbing_topp_gul

Bålforbud 15. april til 15. september

Bålforbudet gjelder i all utmark

Generelt bålforbud fra 15. april til 15. september i all utmark.

Det er nå tørt i terrenget og brannvesenet vil påminne om forbud mot bålbrenning.

Vi er inne i periode hvor det er mye gammelt gress og kvister som lett kan ta fyr. Det har også vært en periode med opphold og tørt vær, samt en del vind som har medvirket til at bål fort kan bli til en større gress/ skogbrann eller i verste fall kan bygninger ta fyr.

Brannvesenet gir ikke tillatelse til bålbrenning. Det er heller ikke nødvendig å søke.
Bålbrenning skjer på eget ansvar.
Viktig at det ikke er spredningsfare.
Viktig at det ikke er til sjenanse for naboer.

Å gjøre opp bål omfatter mer enn bare bålbrenning. Det omfatter for eksempel bruk av engangsgriller og andre bål- og peisinnretninger.

Lenke Ta forholdsregler (sikker hverdag)

Skulle bålbrenningen føre til brannutrykning så kan dette medføre forenklet forelegg fra politiet.

Dersom det skal brennes kvist eller andre ting som kan medføre at andre kan varsle om brann skal dette varsles til brannvesenets alarmsentral på tlf. 74 22 60 40.
En slik varsling fritar ikke den som brenner for å kunne bli stilt økonomisk ansvarlig dersom brannen kommer ut av kontroll.

Oppsendingen av såkalte skylanterner eller kinesiske lykter og håndtering av brannfarlig avfall er også omfattet av begrepet.

Lenke Respekter bålforbudet (Brannvernforeningen)

Klikk for større bilde

Publisert: 18.04.2017 08:40 Sist endret: 13.04.2018 12:00

Tlf: 74 05 25 00 Faks: 74 08 35 40 E-post: postmottak@levanger.kommune.no