Låneregler

Følgende regler gjelder for bruk av Levanger bibliotek.

Lånekort
For å kunne låne, må du ha gyldig lånekort. For å få lånekort må du vise legitimasjon. Barn under 12 år må ha underskrift av foresatte. Barn kan få lånekort når de har startet på skolen.

Låneren er ansvarlig for lånekortet. Tap av lånekort skal umiddelbart meldes til biblioteket. Husk å melde fra om du endrer navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse. Om du mister lånekortet koster det 20 kr å erstatte det.
Ta alltid med lånekortet ved bibliotekbesøk.

Søknadskjema for lånekort (.pdf)
Søknadskjema for barn under 16 år (.pdf)

Nasjonalt lånekort
I 2006 ble et nytt nasjonalt lånekort lansert. Dette kortet kan brukes ved alle norske folkebibliotek, skolebibliotek og høgskole- og universitetsbibliotek som er tilknyttet. Du identifisere deg med personnummer for å få dettet kortet. Les mer om kortet .

Utlånsregler

Lånetider
56 dager: Språkkurs
28 dager: Bøker, lydbøker og tegneserier
14 dager: Bøker med lang venteliste, pocketserier, musikk CD, CD-rom og TV-serier.
7 dager: DVD, video og tidsskrift

Materiale som ikke er til utlån
Leksika, oppslagsbøker, ordbøker, mikrofilmer etc. er vanligvis ikke til utlån. Det samme gjelder aviser og siste nummer av tidsskrift. Disse kan kun leses i biblioteket.

Forlengelse av lånetiden
Lånt materiale kan fornyes hvis ingen andre står på venteliste. Du kan forlenge lånetiden selv, eller ved å ta kontakt med oss.

Reservering

Er boka du søker utlånt, kan du be om å få den reservert. Du vil da få en melding fra biblioteket når boka kommer inn. Du kan velge om du vil ha meldingen som vanlig brev, SMS eller e-post. Husk å ta med lånekortet når du henter boka.

Purring og erstatning
Ved for sen innlevering sender vi purring. Når purring er sendt via e-post eller brev, må låner betale gebyr: 40 kr. for voksne, 20 kr. for barn. Det sendes ut 2 purringer før regning. Regning med inkassovarsel sendes fem uker etter forfallsdato. Faktureringsgebyr på kr 120,- kommer i tillegg til erstatningsbeløp. Ta kontakt med oss så raskt som mulig hvis du må erstatte det du har lånt.

Tap og skader
Du er personlig ansvarlig for det du låner på biblioteket. Tapt materiale må erstattes etter pris på materiale eller etter følgende satser:
Minste faktureringssum ved erstatning - barn kr. 220,- inkl. gebyr
Minste faktureringssum ved erstatning - voksne kr. 320,- inkl. gebyr

Tap av lånerett
Du kan miste retten til å låne hvis du ikke overholder lånereglene.

Serviceerklæringer
Brukerne av Levanger Bibliotek kan forvente:

1. Å få hjelp til å låne inn ønsket litteratur (som vi ikke har) fra andre bibliotek. Dette tar normalt 3-10 dager.

2.Å få hjelp med spørsmål. Ved enkle spørsmål skal brukeren få svar med en gang. Ved mer kompliserte spørsmål kan oppdraget ta lengre tid. Brukeren skal da få svar innen 3 dager.

3.Å få rask tilbakemelding på innkjøpsforslag, senest i løpet av 10 dager. Ved innkjøp, skal boka være klar til utlån innen 3 dager.

Publisert: 30.10.2009 12:28 Sist endret: 22.09.2017 13:45
Levanger bibliotek Jernbanegata 16 7600 Levanger
Tlf: 740 52 900 Faks: E-post: biblioteket@levanger.kommune.no
Åpningstid: Man-Tor 10-18 Fre 10-16 Åpningstid: Lør 10-14 Søn stengt Org.nr.: 974035928